Tjaša Bobek

Kot univerzitetna diplomirana pravnica svojo kreativno stran raziskujem v plesu, fotografiji in jogi. Živim med Mariborom in Ljubljano, že več kot 15 let plešem argentinski tango, obožujem potovanja, dolge sprehode, knjige in jazbečarje. Z jogo sem se srečala leta 2010 in je vse od takrat del mojega življenja. Skozi leta sem raziskovala različne smeri joge, leta 2021 pa sem pri Robertu Hönnu uspešno zaključila učiteljski tečaj joge in jogo začela tudi poučevati. 
 
Menim, da je joga primerna za vsakogar, ne glede na njegovo izhodiščno stanje. Zato z vsakim posameznikom začnem delati na točki, kjer se trenutno nahaja, od koder potem prakso postopoma nadgrajujem. Tako pri lastni praksi kot tudi med vodenjem joge v skupini me vodi rek, da je vsako telo drugačno, zato za vsakega posameznika poiščem prilagodive asan, ki najbolj ustrezajo njemu, da se v asani počuti karseda udobno in da praksa postane sproščujoča in meditativna.
 
Ker se zavedam, da je joga veliko več kot samo fizično izvajanje asan, v svoje prakse rada vpeljem tudi izvajanje različnih dihalnih tehnik, meditacijih tehnik ali elemente drugih gibalnih praks. Na mojih praksah se bomo zato na joga blazini srečevali brez pričakovanj in bomo v zameno za to doživeli marsikaj.