Špela Torič

Moje ime je Špela in sem certificirana učiteljica hatha joge. Izobraževala sem se v Ajurjoga centru v Ljubljani, kjer sem poleg učiteljskega tečaja joge zaključila tudi enoletno izobraževanje iz ajurvede.

Z fizičnim aspektom joge sem se prvič srečala leta 2017 in od takrat je vadba nepogrešljiv del moje dnevne rutine. Danes jogo dojemam bolj celostno, kot način življenja, saj prodira v vse pore mojega obstoja. Praksa na podlogi je le to – praksa – mi pa omogoča, da tudi v vsakdanjih življenjskih situacijah lažje najdem občutek stabilnosti, fleksibilnosti, ravnotežja ter notranjega miru.

Ko sem se začela izobraževati na področju ajurvede se je moje iskanje na nek način končalo in hkrati šele začelo. Moje dojemanje zdravja se je popolnoma spremenilo.

Namesto, da bi še naprej sledila modnim muham na področju prehrane, sem začela poslušati svoje telo in svoj ritem usklajevati s cikličnim delovanjem narave. Tako mi je uspelo izkusiti občutek ravnovesja in spoznati, da je to (ravnovesje) nenehen proces – predvsem samospoznavanja.

Razumevanje, da ima vsak od nas svojo edinstveno konstitucijo in da ravnovesje izgleda drugače za vsakega izmed nas, želim prenesti tudi na svoje vadbe joge. Vadeče želim spodbujati k temu, da v vsakem trenutku poslušajo svoje telo, se ne primerjajo z osebo na sosednji podlogi, premagujejo pa svoje lastne omejitve – tekom naše skupinske in svoje lastne prakse, predvsem pa v vsakdanjem življenju.