PRVIČ PRI NAS

Joga Vita Maribor

Dobrodošli!

Popolni začetniki in izkušeni jogisti – skoraj vsaka vadba je zasnovana tako, da se izvajanje jogijskih položajev prilagaja stopnji posameznika.

Narediš po svojih močeh in postopoma napreduješ. Vzemi si čas. Ne tekmuj. Ne z drugimi. Ne s seboj. Sledi svojemu tempu. Ni začetka in ni konca. Zmeraj smo le tukaj in zdaj.

Pridite 5 – 10 minut pred pričetkom vadbe. Seznanili se boste z vašo učiteljico, ki vam bo dala za izpolniti pristopno izjavo.

S seboj prinesite flaško z vodo in podlogo za vadbo. Bodite oblečeni večplastno, v oblačila ki vas ne vežejo in so udobna. Vadimo bosi ali v nogavicah. V kolikor nimate svoje podloge, si jo lahko izposodite pri nas.

Vaš prihod

Bodite točni. Ne delajte si stresa s prihodom zadnji trenutek. Vzemite si dovolj časa, da se v miru namestite. Seveda pa se bomo v vsakem primeru potrudili, da bomo za vas, ko pridete, naredili prostor. 

Prosimo vas, da se podpišete na seznam prisotnih. Svoje stvari si med vadbo pospravite v enega izmed kockastih predalov, ki so na voljo v studiju.

O mobilnem telefonu

Prosimo, da nastavite vaše telefone, ure, vso vašo tehnologijo na tiho ali na letalski način (ne na vibriranje, je moteče).

Večina od nas ima prezaposleno življenje in tudi naporno. V tem prostoru pa se vsi skupaj osredotočimo, umirimo, izvajamo jogijske položaje in dihamo. Nihče ne želi slišati zvonjenja ali vibriranja, ki prihaja iz torb.

Vemo, da želite lepo dišati, pa vendar

okus za vonje je zelo oseben in tudi lahko alergen za nekoga drugega. Prosimo upoštevajte, da nas je v prostoru več. Zelo bomo hvaležni, če za vadbo ne boste uporabili močnega parfuma.

Pripomočki … uporabljajte jih. So del vadbe joge in nam pomagajo pri pravilnih poravnah, včasih nam pomagajo, da lahko gremo v položaj globlje, včasih da nam je položaj super udoben!

Učiteljica vam bo povedala katere pripomočke boste potrebovali na vadbi in zmeraj ste dobrodošli, da vzamete to kar bo vašo vadbo podpiralo.

Prosimo, da po vadbi pripomočke skrbno vrnete na svoje mesto.

Povejte nam

Asistiranje z dotikanjem vašega telesa: je del naših vadb, ki je lahko v veliko pomoč. Seveda pa spoštujemo vaše želje in v kolikor ne želite, da se vas dotikamo nam to prosim povejte na začetku vadbe. Obljubimo, da nihče ne bo užaljen.

Pogovori med vami in učiteljico joge: so pomemben del naših vadb in delovanja. Če se dogaja karkoli takšnega z vašim telesom ali srcem, kar bi morala učiteljica vedeti, nam prosim povejte pred začetkom vadbe. 

Če se zgodi, da boste morali zapustiti vadbo pred koncem: nas obvestite v naprej, da nismo zaskrbljeni kaj se dogaja.

Higienska priporočila za preprečevanje okužb z novim Koronavirusom sars-cov-2 pri izvajanju vadbe.

Za preprečevanje okužb z novim koronavirusom SARS-CoV-2 je tako, kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, treba upoštevati splošna priporočila: 

 • Pogosto si umivamo roke z milom in vodo. 

 • V primeru, da v bližini ni umivalnika za roke, le-te razkužimo. V ta namen uporabimo namensko razkužilo za roke s 60 do 80 % alkohola. 

 • Upoštevamo higieno kihanja in kašljanja. Preden zakašljamo ali kihnemo, si usta in nos pokrijemo z robcem ali z zgornjim delom rokava. Robec nato odvržemo v koš za odpadke in obvezno umijemo ali razkužimo roke. 

 • Pazimo, da se z rokami ne dotikamo oči, nosu in ust. 

 • Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, še posebej, če kažejo znake akutne okužbe dihal (npr. nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, mišicah, povišana temperatura …). 

 • Vzdržujemo medosebno razdaljo: v mirovanju vsaj 1,5 oz. 2 metra, v gibanju večjo. 

 • Strokovni delavci in udeleženci dejavnosti morajo biti na vadbi brez znakov akutne okužbe dihal. 

 • V primeru, da začutimo začetne znake okužbe dihal (npr. izcedek iz nosu, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana telesna temperatura …), si takoj nadenemo masko in prenehamo z aktivnostjo. 

 • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.

 

 • Prosimo, da na vadbo prihajate že primerno oblečeni za vadbo joge. 

 • Čevlje puščamo v zato namenjenem prostoru.

 • Priporočamo uporabo svojih pripomočkov. 

 • V primeru izposoje pripomočkov za vadbo v studiju, vas prosimo, da le te po končani vadbi razkužite.

 • Prosimo vas, da prihajate v prostor 5 min pred pričetkom vadbe.