Pomladni Joga Vita vikend oddih

Deli novico

Dovje pri Mojstrani na Gorenjskem 24. - 26. maj 2024

Ajurvedska delavnica s Špelo – obnovitvena joga s Katjo – joga nidra – ekološka kulinarika – lažji planinski izleti – bivanje v rustikalni alpski hiši.

Postaviti sebe na prvo mesto, pomeni morda nekomu reči ne, da lahko sebi rečemo da.

Pridruži se ženskemu druženju v čudoviti alpski vasici Dovje pri Mojstrani!

V majskem vikendu od petka do nedelje se bomo sprehodile po zanimivih kotičkih Triglavskega narodnega parka. Aktiven oddih bo ostal za vedno v lepem spominu. 

Naša namestitev bo v idilični vasici Dovje pri Mojstrani. Vas s tisočletno zgodovino, kmečko tradicijo in najbolje ohranjeno tipično alpsko arhitekturo, ki je od Kranjske gore oddaljeno 14 km.

Bivamo v lepo obnovljeni tipični alpski hiši, ki nam nudi tudi prijeten prostor za vadbo joge – yoga shala.

Tukaj bomo globoko zadihale, kajti Dovje ima zdravilno klimo.

“Ni važno, koliko, temveč kako živimo.”

Komu je aktiven oddih namenjen?

Jogistkam z ali brez predhodnega znanja, navdušenkam potepanj v naravi, ljubiteljicam ekološke hrane in zdravega načina življenja. Delavnice in potepanja, ki vas bodo zagotovo navdušila!

Potrebna oprema:

Udobna športna oblačila, nizki pohodniški čevlji, vetrovka, manjši nahrbtnik, udobna oblačila za vadbo joge in joga podloga (možna je brezplačna izposoja podloge), pohodne palice (po želji).

CENA:
  • 380,00 eur
  • Število prijav je zaradi ekskluzivnosti prostora in izvedbe programa omejeno na 12 oseb.
V ceno je vključeno:
  • namestitev v urejeni rustikalni alpski hiši (2 nočitvi),
  • 2 x zajtrk, 2 x večerja,
  • program joge, ajurvedska delavnica, sprostitvena delavnica Joga Nidra,
  • vodeni lahki planinski izleti.
Cena ne vključuje:
  • prevoz do mesta nastanitve ter prevozi v okolici (opcijsko lahko delimo kontakte udeleženk za ekološko delitev prevozov),  
  • malice na pohodih in stroški osebne porabe (pijača na kočah), morebitni stroški parkirnin. Dodatni stroški niso visoki.

Svoje mesto na ženskem vikendu dobrega počutja si zagotoviš z rezervacijo ter vplačano akontacijo v višini 150€ . Do zasedbe prostih mest. Število udeleženk je zaradi kakovosti izvedbe omejeno na 12, zato prosimo, da pohitite s prijavami. 

Vplačana akontacija se v primeru odpovedi ne vrača.

Seveda pa se celotno vplačilo povrne kjer je razlog odpovedi višja sila.

Za dodatne informacije se povezujemo na: info@jogavita.si in 040 167 819.

Jesenski joga vikend v Dovjem se bo odvijal 11.- 13. oktobra 2024. Prijave že sprejemamo.

Katja Valič

Vadba joge povezuje jogijske položaje (asana), dihanje (pranayama) in umirjanje ter osredotočanje uma.

Prepoznavamo svoje fizične in umske potenciale, medtem ko urimo pozornost, moč, gibčnost in sproščanje.

Udeleženke se spodbuja naj spoštujejo svoje lastne zmogljivosti, zato položaje prilagajamo, uporabljamo pripomočke in oblikujemo variacije položajev.

Niso potrebne predhodne jogijske izkušnje. 

Špela Torič

Ajurvedska delavnica bo namenjena spoznavanju osnovnih temeljev hormonskega ravnovesja. Kadar govorimo o ravnovesju, sploh o hormonskem, je rutina bistvenega pomena. V teoretičnem delu bo govora o jutranji, dnevni in sezonski rutini. Spoznale bomo starodavno tehniko oljenja telesa, ki jo v ajurvedi poznamo pod imenom abhyanga, ter njene pozitivne učinke na zdravje in dobro počutje.

V praktičnem delu bomo ravnovesje vzpostavile skozi različne jogijske tehnike – položaje, ki odpirajo predel srca in kolke, dve področji telesa, kjer ženske kopičimo ogromno čustev, kar dolgoročno privede do energetskih zastojev in različnih neravnovesij. Izvajale bomo dihalne tehnike, ki pomirjajo živčni sistem, uravnavajo delovanje endokrinih žlez in vzpostavijo notranjo harmonijo.

V petkovi praksi joga nidre se bomo prepustile globokemu sproščanju vseh plasti naše biti – fizične, mentalne, čustvene in duhovne. V stanju globoke sproščenosti, se znotraj telesa samodejno pričnejo odvijati procesi čiščenja, regeneracije in pomlajevanja.

V spodnji galeriji so utrinki naših preteklih druženj. 💗

Oddih pripravljamo v sodelovanju z Alpsko Društvo Stratus in Country House Dovje.

 

PRIJAVA NA DOGODEK

Za prijavo na dogodek izpolnite svoje podatke in označite dogodek/dogodke na katere se želite prijaviti.

Prijava na vadbo joge

Pomladni Joga Vita vikend oddih
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja kakovostnejše uporabniške izkušje na spletni strani. Za več informacij o piškotkih kliknite Varovanje zasebnosti . Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z uporabo piškotkov.