Maribor, sobota 24.6. ob 7:30

Vabljeni na obred izvajanja 108-ih ponovitev pozdrava soncu z namero transformacije.

Zakaj ravno 108?

Jogijski teksti navajajo 108 kot sveto število, saj naj bi bilo 108 poti do razsvetljenja, 108 upanishad (svetih tekstov) in če bi človeku uspelo svoj dih tako upočasniti, da bi v enem dnevu vdihnil le 108 krat, bi dosegel razsvetljenje.

Tradicionalno se ob solsticijih izvaja 108 ponovitev pozdrava soncu. Tokrat proslavljamo prihod poletja, s 108 ponovitvami sekvence Surya Namaskar pa se poklonimo Suryi – božanstvu sonca.

Poklonimo se ne le soncu na nebu, ampak tudi soncu znotraj nas. Našemu notranjemu viru svetlobe, tistemu, kar nam daje življenje in nas žene naprej. Sekvenca pozdrava soncu simbolizira gibanje sonca, nenehno valovanje (od začetnega stoječega položaja, do trenutka, ko smo s telesom čisto ob tleh in nazaj v stoječ položaj), vzpone in padce, ki so neizogiben del našega življenja.

108 ponovitev bomo izvajali ritualno – z zavedanjem, usklajeno z dihom, podprti z močjo skupine in svoje namere.

Ker sonce povezujemo z elementom ognja, bomo tokratni obred namenili TRANSFORMACIJI. Ogenj spremeni vse, česar se dotakne. Med izvajanjem 108 ponovitev se bomo povezali z elementom ognja in v sebi začutili njegovo energijo (toploto), s katero bomo lažje transformirali tisto, kar nam ne služi več.

Zaključili bomo z daljšim vodenim sproščanjem.

Cena: 15 €

Dogodek bo trajal predvidoma 2 uri.

*Dobrodošli vsi, ne glede na predhodne izkušnje in dolžino vaše jogijske poti. Kadarkoli vmes je možno počivati, izpustiti kakšno ponovitev ali izvajati pozdrave soncu v svojem tempu. 

PRIJAVA NA DOGODEK

Za prijavo na dogodek izpolnite svoje podatke in označite dogodek/dogodke na katere se želite prijaviti.

Poletni solsticij – ritual 108x Pozdrav soncu
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja kakovostnejše uporabniške izkušje na spletni strani. Za več informacij o piškotkih kliknite Varovanje zasebnosti . Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z uporabo piškotkov.