Katja Valič

Katja Valič

Ustanoviteljica znamke Joga Vita in certificirana učiteljica joge.

Svoje jogiste in sledilce na socialnih omrežjih želim opolnomočiti skozi svoje življenjske izkušnje, dostopnostjo, humorjem in kreativnimi navodili.

Moje vadbe joge imajo namen poglabljanja povezanosti. Ne le samih s seboj, temveč tudi z ljudmi okoli nas.

Po nekaj letih, ko sem opravljala skoraj noč in dan delo brand managerja v napornem poslovnem svetu, sem po izgorelosti  popolnoma obrnila svoj način življenja. Iz pepela me je dvignila joga in ljubezen do hribov.

Na svojem jogijskem področju se razvijam že skoraj dve desetletji, od tega zadnje desetletje poučujem jogo, pišem članke na to temo in vodim jogijske oddihe.

Svoje življenje rada delim na socialnih omrežjih. Sem ustanoviteljica #jogasvet na Instagramu ter istoimenske skupine na FB.

V letu 2013 sem oblikovala joga studio Joga Vita. Prostor za povezovanje. S seboj in z drugimi. Prostor, kjer se dotikamo joge. In se objemamo različni učitelji joge.

Poleti, leta 2018 sem doživela hudo poškodbo, ki me je močno zaznamovala. S padcem pri športnem plezanju (ki je moja velika ljubezen) sem si zlomila hrbtenico, 11. prsno vretence. Pri težkem in dolgotrajnem okrevanju so mi pomagali moji ljubi in joga seveda.

Moje poučevanje joge prihaja iz srca. Svoje jogiste navdihujem, da izhajajo iz centra ljubezni in moči. Vsak posamezen gib in vsak dih je priložnost, da ustvarimo lepši prostor in živimo bolj polno. Z odkrivanjem svoje notranjosti se lahko dotaknemo najvišjega vira, sijemo močneje in navdihujemo tudi druge, da zasijejo. Ustvarjam igrivo in močno vadbo z zmeraj drugačnimi jogijskimi položaji in izzivi. Vadba joge je razvoj in jogiste vzpodbujam, da se zavejo svoje svetlobe, medtem ko uživajo v lepoti svoje poti.

Ko nisem na podlogi za jogo se rada potepam. Sem žena in ponosna mamica dvema hčerkama.

Takrat, sredi noči, globoko v spanju, pa nisem nič od zgoraj naštetega. Takrat sem jaz. Skupek energije vseh prednikov. Delček vesolja in bitje srce. Takrat sem brez vloge.

Enkratno in neponovljivo bitje. Kot ti in ti in ti in ti …

Vse naše poti imajo nekaj močno skupnega. Imajo svetlo in temno stran. To je ravnovesje. Življenje.