Hormonska joga- dvodnevna delavnica

Deli novico

24. in 25. marec 🌸

Brazilka, Dinah Rodrigues, je hormonsko jogo ustvarila iz različnih tehnik – hatha joge, kundalini joge, tibetanske tehnike usmerjanja energije po telesu, hrbteničnega diha in odpiranja čaker, energijskih središč.
 
Hormonska joga ni novost, saj je bila ustvarjena v 80-ih letih prejšnjega stoletja. Dinah se pri svojih 95-ih letih še vedno počuti odlično in, sodeč po objavah na njenem Facebook profilu, še vedno aktivno poučuje. Njena hči je po profesiji zdravnica in so rezultati vadbe hormonske joge tudi klinično podprti.
Je vadba, s katero v 20-ih minutah, ki si jih zjutraj vzamemo zase, poskrbimo za gibljivost telesa, poglobljen dih, stimulacijo žlez z notranjim izločanjem, ter posledično uravnavanje izločanja hormonov. Poskrbimo tudi za energijsko telo. Lepota resnično prihaja od znotraj.
Kar se tiče rezultatov, udeleženke najprej zaznajo dvig energije, ki jih podpira skozi dnevne aktivnosti. V nekaj tednih ponavadi izginejo simptomi menopavze, če so že prisotni.
Udeleženke, ki pridejo zaradi nerednega menstrualnega cikla, policističnih jajčnikov, ali zanositve, pa na rezultat ponavadi počakajo malo dlje časa.
Vse je odvisno od doslednosti izvajanja, seveda. Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo. Vsem, ki so pridno vadile, rezulati niso izostali.
 
Hormonska joga je pravi vrelec mladosti, saj poskrbi za vitalnost, sijoč obraz in libido, stimulacijo spolne energije, brez katere Svet ne bi obstajal.
S hormonsko jogo tudi utrdimo mišice medeničnega dna, ki ni pomembno samo zaradi uhajanja urina, temveč je povezano z vsemi mišicami, vključno z jezikom. Močno medenično dno utrdi tudi izraznost ženske, njeno pokončno držo in samozavest.
 
Delavnica traja približno 10 ur, v katerih je poudarek na praksi. Nato je vse odvisno od vsake posameznice, če pridno vadi tudi doma.
Na delavnici prejmete slikovno gradivo, skripto z opisom vaj, zvočni posnetek MP3, če želite, pa se lahko pridružite tudi skupini na Facebook-u, kjer je naložen videoposnetek celotne sekvence.
Hormonska joga pa le ni primerna za vsako žensko.
 
Katere so kontraindikacije?
– napredna osteoporoza
– hormonsko pogojen rak
– nepojasnjene bolečine v trebušnem predelu
– takoj po posegih v trebušnem predelu
– napredna endometrioza
– večji miomi
– nosečnost
– po operaciji srca
 
V kolikor niste prepričani, ali je hormonska joga primerna za vas, kontaktirajte ( mateja.kreuh@gmail.com, ali GSM 051 622 348).
 
Cena delavnice: 150 EUR
Cena osvežitvene delavnice: 75 EUR ( velja za vse, ki so delavnico že obiskale pri izvajalki Mateji Kreuh).

Urnik:
  • petek, 24. marec 2023, 16:30 do 19:30
  • sobota, 25. marec 2023, 09:00 do 16:00
    ( z vmesnim odmorom med 12:00 in 13:00)
 
Vse o hormonski jogi in dejstvih, povezanih s hormoni najdete na povezavi TUKAJ. 
 
Izvajalka delavnice Mateja Kreuh.
PRIJAVA NA DOGODEK

Za prijavo na dogodek izpolnite svoje podatke in označite dogodek/dogodke na katere se želite prijaviti.

Budistične meditacije

Z Ani Wangmo Tenzin. Sobota, 1.4. 2023.  Od 9:30 do 13:00. Naša gostja je budistična redovnica, ki nas bo popeljala skozi različne meditacije ter znanja, ki

Preberi več »
Joga v parih

Joga v parih

Ob četrtkih 19:15 – 20:45 Joga v parih je vadba, kjer jogijske položaje izvajata dve osebi, ki si pomagata in vodita v položaj z dotikom. Pri

Preberi več »
gdpr-image
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja kakovostnejše uporabniške izkušje na spletni strani. Za več informacij o piškotkih kliknite Varovanje zasebnosti . Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z uporabo piškotkov.