Nedeljska vadba joge

NC2A0700.jpg

Vsako nedeljo, 18.00 do 19.30

Voditeljica: Neža Lovše

Joga pomaga pri premagovanju čustvenih in fizičnih sprememb, razvija zdrav duh, disciplino in koncentracijo. Ljudje, ki jo izvajajo, lažje prenašajo stres in so bolj zbrani kot njihovi vrstniki. 

Joga po vzoru BKS Iyengarja temelji na razvijanju moči, vzdržljivosti, koordinacije, gibčnosti, vztrajnosti itd. Vadbe so strukturirane tako, da delujejo spodbudno na zdravje in zmožnosti telesa ter stabilnost uma. Namenjene so vsem, ne glede na fizično zmogljivost, izkušnje ali starost.

Po raztezanju začnemo z osnovnimi stoječimi položaji, predkloni, zasuki, zakloni in obrnjenimi položaji, v nadaljevanju oziroma nadaljnjih srečanjih pa se vadba nadgrajuje. Vaditelj lahko uporabi tudi pripomočke, kot so odeje, kvadri, trakovi, stoli…

 O Neži:

Jogo sem prvič pričela vaditi pri 18.letih, takrat sem obiskovala vodene vadbe Joge v vsakdanjem življenju, ki jih je vodil gospod Gal v Mariboru.

Z vadbo Iyengar Yoge se ukvarjam zadnjih 7 let, z izobraževanjem za učiteljico Iyengar joge pa zadnjih 5 let. V teh letih sem se udeležila mnogo delavnic po Evropi in Indiji, ki so jih vodili svetovno priznani učitelji Iyengar Yoge. 

(Opravljenih imam nekaj čez 1000 ur izobraževanja za Iyengar Yogo). 

V Avstriji sem 2018 pridobila tudi certifikat za učenje otroške joge. 

Z redno vadbo joge se mi je izboljšala kvaliteta življenja in zato jo želim približati tudi drugim ljudem. Veselim se vadbe z vami!

Prijave →