Dobro počutje zaposlenih - joga na delovnem mestu

Z vadbo joge, ne le, da povežete svoj delovni team, temveč tudi ogromno doprinesete h kakovostnemu in zdravemu delovnemu ozračju.

Kaj pridobimo z vadbo joge?

Redna praksa joge postaja stalnica v življenju zahodnega človeka. Čedalje bolj pa jo zaradi edinstvenih učinkov prakticirajo v poslovnem svetu. Je veščina s katero poskrbimo za svoje zdravje ter za uspešno pot do poslovnih ciljev.

 • Joga pripomore k obvladovanju stresa.
 • Joga nas uči odločnosti in predanosti.
 • Joga ohranja odprt um.
 • Joga razvija čustveno inteligenco.
 • Joga olajša sprejemanje odločitev.
 • Joga krepi fokus – osredotočenje.
 • Joga povečuje intuicijo.
 • Joga izboljša zdravje.
 • Joga izboljšuje razpoloženje.

Prednosti redne vadbe že pri izvajanju 1 x tedensko

 • Sodobni delovni ritem je velikokrat zelo stresen. Zahteva hitre reakcije zaposlenih, prilagodljivost delovnega časa, dodatna izobraževanja, službene poti, sodelovanje z raznolikim timom. Seveda je vse to lahko zelo stresno in stres se v telesu nabira na dolgi rok. Redna vadba joge zmanjšuje stres in pripomore, da se umirite.
 • Jogiji pravijo, da gibljivo telo pomeni prilagodljiv um. Joga ukroti naš ego in ohranja odprt um. Tako ostajamo v stalnem stiku z realnostjo: s svojo ekipo in strankami.
 • Joga pomaga pri anksioznosti in drugih težavah z duševnim zdravjem. Pomaga v boju proti boleznim, povezanih s stresom. Sem spadajo bolezni srca, visok krvni tlak in tudi bolečine v hrbtu, ki so tako pogoste med poslovneži.
 • Naslednja znana prednost joge je večja ozaveščenost glede prehranjevanja. Raziskave kažejo, da so ljudje, ki se ukvarjajo z jogo bolj previdni pri prehrani in tako ostanejo bolj usklajeni s svojim telesom. To ima dolgoročno velike koristi za zdravje.
 • Redna vadba joge in meditacije pripomoreta k razumevanju in prepoznavanju svojih čustev in posledično čustev drugih ljudi. Zaznamo ali je ljudem mogoče zaupati, ali so motivirani ipd.
 • Prav tako lažje upravljamo s svojimi čustvi. Če imamo npr. navado izgubljati živce, nas joga naredi bolj umirjene in strpne.

Joga za dobro počutje zaposlenih

Sodobna podjetniška strategija vključuje tudi promocijo zdravja na delovnem mestu v okviru katere se poudarja pomen telesne vadbe, ter spodbuja zaposlene k razgibavanju na delovnem mestu, kakor tudi v njihovem prostem času. Delodajalci so prav tako odgovorni za preprečevanje (in premagovanje) stresa na delovnem mestu z raznolikimi metodami. Mednje spadata tudi meditacija in joga, ki sta enostavni metodi sproščanja in zdravega načina življenja in ju lahko izvaja vsak posameznik, ne glede na starost.

Paketi vadbe joge na delovnem mestu

1. Office

Izvedba delavnice joge poteka v živo v vaših prostorih. Udeleženci pri tem uporabljajo svoj pisarniški stol (»office yoga«) in so pri tem oblečeni in obuti v svoja običajna oblačila in obutev. Lahko pa se odločimo za “pravo” vadbo joge na podlogah. Lahko tudi v naših prostorih.

2. Online

Srečanja potekajo ob dogovorjenem terminu v živo preko zoom-a. Gre za vadbo, ki traja 20 – 30 minut ali dlje po dogovoru. Lahko poteka tudi v večernih urah. Zanjo določimo dan v tednu (npr. petek) za timsko joga druženje.

3. Pause

Povezava do posnetkov štirih vnaprej posnetih vadb. Ta sklop je sestavljen iz 3 različnih »office joga« vadb, ki jih lahko izvajate na stolu za pisarniško mizo. Ena vadba je sproščujoča, in vključuje tehnike dihanja. Dolžina vadbe je pribl. 20 min. Ta sklop vadb je primeren za dnevni predah.

4. Wakeup

Jutranja vadba joge vključuje prebuditev telesa in vzpostavi pretok energije. Zaključi se z dihalno tehniko, ki je odličen pripomoček za osredotočanje in umirjanje uma. Dan se tako prične brez stresa ter s sproščeno ciljno naravnanostjo. Vadbe so v naprej posnete.

PRIJAVA PODJETJA NA VADBO JOGE