AcroYoga

Beseda akrojoga je sestavljena iz dveh delov. Akro, ki predstavlja akrobatiko in joga. Joga v akrojogi ni tista klasična joga, na katero vsi pomislimo. Je tisti del, kjer začutimo sami sebe, ko se spoznavamo sami s sabo, zlasti v nadzorovanju gibov, nenehnem iskanju ravnotežja in sinhronizaciji s partnerjem. Akrojoga je namenjena vsem. Mladim, starejšim, gibčnim, manj gibčnim, močnim ali tistim z malo manj moči, manjšim, večjim itd. V akrojogi lahko prav vsak najde nekaj zase. Raziskuje svoje telo in njegove zmogljivosti. Raziskuje, kako pomembno je zaupati drugim in do kod seže njegova domišljija. Akrojoga nam predstavlja odličen pobeg nazaj v otroško igrivost, kjer nič ni nemogoče in nam hkrati ponuja odlično vadbo za celo telo. Tako umsko kot fizično. Akrojoga je torej nekaj, kar se zares splača poizkusiti.

Kako poteka vadba?

Najprej ogrejemo telo, to je lahko kratka sekvenca joge, vaje s partnerjem, osnovne motorične vaje, funkcionalno gibalne vaje, fluidni impro gibi ali kaj drugega, kar vas pripelje iz glave v telo in dobro ogreje sklepe in prebudi mišice.
Ogrevanju sledi učenje novih gibalnih vzorcev najprej posamezno, brez partnerja ali s pomočjo njega, da gibe, ki jih kasneje delamo s partnerjem, najprej osvojite v svojem telesu. Tako so kasnejši poskusi s partnerjem lažji in uspešnejši.

Sledi ‘letenje’, kjer običajno sodelujeta dva, letalec in baza. Na začetku pa je ključen še tretji, spoter, ki pomaga zgraditi zaupanje, skrbi da so pristanki mehki in sodeluje pri komunikaciji med obema. Vloga baze je, da drži ravnotežje, saj ima stik s tlemi, daje pobudo in je odgovoren, da ima letalec zanesljivo oporo, kjer jo potrebuje. Letalčeva naloga pa je, da ohranja svoje središče nad bazo, se v njem umiri, in uporabi pomoč partnerja, da se odpre v
položaju. Skozi različne vaje krepimo moč, gibljivost, funkcionalnost telesa ter zaupanje, igrivost, kreativnost in zavedanje. Trening zaključimo s sproščanjem, raztegovanjem, masažo ali kako drugače.

Za udeležbo na vadbi ne potrebujete partnerja. Na začetku delamo v trojkah, tako da ni bojazni da boste ostali sami. Vadba je primerna za vse starosti in za vse vrste ljudi – za tiste, ki sploh niso športni kot za tiste, ki ne morejo živeti brez športa. Pa tudi za tiste vmes.


Bolj kot fizična pripravljenost je nujno, da zberete pogum in pridete!

 

27.9.2018 – predstavitvena ura akrojoge: zastonj

4 termini           40€/os
8 terminov        70€/os
12 terminov      100€/os

Individualna ura (maks. 2 para): 50€/par; 80€/2 para

Cene veljajo za zaporedne termine. Prenašanje neizkoriščenih obiskov ni mogoče.
Vadbe ne bo ob dela prostih dneh ter 27.12.2018 in 3.1.2019.