Pure Yoga

kratka-crta8.png

Vadba povezuje jogijske položaje (asana), dihanje (pranayama)in umirjanje ter osredotočanje uma. Prepoznavamo svoje fizične in umske potenciale, medtem ko urimo pozornost, moč, gibčnost in sproščanje. Vadeče se spodbuja naj spoštujejo svoje lastne zmogljivosti, zato položaje prilagajamo, uporabljamo pripomočke in oblikujemo variacije položajev, ki so varen izziv cone udobja posameznika.

Sklopi položajev so na vsaki vadbi drugačni, delujejo celostno, ter zmeraj predstavljajo izziv. Vodena tehnika sproščanja ob koncu vadbe sprošča, resetira in ponovno vzpostavlja ravnovesje simpatičnega in parasimpatičnega živčevja.

Niso potrebne predhodne jogijske izkušnje. Vadbe vodi Katja.

 

Good vibes flow

S pomočjo jogijskih položajev, dihalnih tehnik, pozitivnih afirmacij,... bomo poiskali in prebudili otroka v sebi. Našli bomo to ob čemer se počutimo dobro, kar nas otroško nasmeji, prižge iskrice v očeh in prikrade toplino v naše srce. Dodobra bomo razgibali in okrepili naše telo, hkrati pa ob fokusiranju na telo sprostili um in vsaj za čas vadbe odmislili vsakodnevne skrbi.

Stopnja ure je srednja, dobrodošli pa seveda tudi začetniki. Vadbe vodi Anja.

 

Wake up flow

Nežno, jutranje prebujanje telesa in duha z uporabo jogijskih asan. Jutranja vadba je odličen začetek uspešnega dne, saj bomo na uri aktivirali naše telo, hkrati pa umirili um. Čez dan se bomo zato počutili lahkotnejše, hkrati pa močnejše.

Stopnja ure je začetna-srednja. Vadbe vodi Anja.

 

Karma Yoga

Vadba primerna za začetnike. Osredotoča se na pravilne poravnave položajev, počasnejše zaporedje gibanja in osredotočanje na dih. Vadeči lahko pričakujejo strukturo položajev, ki bodo krepili hrbtenico in trup, ter razstrupljali telo.

Plačilo za vadbo so prostovoljni prispevki. Celotni znesek zbranih prispevkov bomo namenili lokalnim humanitarnim ustanovam in društvom za zaščito živali (to je naša karma).

»Karma joga« vadbe so odličen način za vadbo joge v okviru svojih finančnih zmožnosti, hkrati pa podpirajo dober namen in nas povezujejo z drugimi na globlji ravni zavesti. »Ljubezen in nesebični odnos sta osnova vseh resnično velikih dejanj. Takrat ko je srce polno ljubezni in nesebičnosti, se to izraža v mislih, besedah in dejanjih.« 

Vadbe vodi Maša.