Katja Valič

katja-nova-04.jpg
 
 

Ustanoviteljica znamke Joga Vita in certificirana učiteljica joge.

S svojo družino, s partnerjem Silvom (čakam na poroko) in s hčerkico Olivijo živimo v Mariboru. Naš dom nam nudi čudoviti razgled na Pohorje. Hribovje, ki me spremlja od rojstva.

Po stresni in naporni službi, ki sem jo opravljala v svojih dvajsetih, ko sem delovala kot “brand manager” in sem sanjala o številkah, sem našla sebe in svoj mir v jogi. Svoj življenjski stil sem obrnila za 180 stopinj.

Prvi certifikat za učiteljico joge, sem dobila od učiteljice Iyengar joge, Zdenke Bratec (Joga Klub Maribor). Naslednji certifikat za učiteljico Prenatal (nosečniške) joge sem pridobila pri Nini Vukas (Sangha Yoga). Nina, ki živi na Portugalskem,  je tudi moja sedanja učiteljica. Pri njej zaključujem 500 RYT.

V letu 2019 sem oblikovala joga studio Joga Vita. Prostor za povezovanje. S seboj in z drugimi. Prostor, kjer se dotikamo joge. In se objemamo različni učitelji joge.

Poleti, leta 2018 sem doživela hudo poškodbo, ki me je močno zaznamovala. S padcem pri športnem plezanju (ki je moja velika ljubezen) sem si zlomila hrbtenico, 11. prsno vretence. Pri težkem in dolgotrajnem okrevanju so mi pomagali moji ljubi in joga seveda.

Moje poučevanje joge prihaja iz srca. Svoje jogiste navdihujem, da izhajajo iz centra ljubezni in moči. Vsak posamezen gib in vsak dih je priložnost, da ustvarimo lepši prostor in živimo bolj polno. Z odkrivanjem svoje notranjosti se lahko dotaknemo najvišjega vira, sijemo močneje in navdihujemo tudi druge, da zasijejo. Ustvarjam igrivo in močno vadbo z zmeraj drugačnimi jogijskimi položaji in izzivi. Vadba joge je razvoj in jogiste vzpodbujam, da se zavejo svoje svetlobe, medtem ko uživajo v lepoti svoje poti.

Vse naše poti imajo nekaj močno skupnega. Imajo svetlo in temno stran. To je ravnovesje. Življenje.