Joga Nidra

61847473_2552809308272868_8920995730647154688_o.jpg

Sproščujoča Joga Nidra

Sobota, 15.junij 2019, 20h do 21h

Voditeljica: Mojca Drofenik


Po sajenju semen, po prebujanju, čiščenju,... je sedaj čas, da se prepustimo in uživamo svojo rast, svoje delo, svoje uspehe.

Kot uvod v poletje vas tokrat vabim na sproščujočo joga nidro, da se popolnoma sprostimo in začnemo v tem kar je, uživati.

Kaj je Joga Nidra?

Joga nidra je tehnika, s katero se naučite zavestnega sproščanja.
Je stanje dinamičnega spanca.
Metoda sprožanja popolne fizične, duševne in čustvene sprostitve.

Cilj Yoga nidre je, da se alfa stanje (stanje tik preden zaspimo) podaljša in da ostanemo prisotni tudi v theta in delta stanju, ki sledita v najglobljih delih nidre.

Če nam uspe ostati prisotni, se v theta stanju nidre začnejo osvobajati globoko potisnjena čustva, emocije, želje, strahovi...

Če med prakso zaspimo, se bo relaksacija zgodila samo na fizičnem nivoju, vendar je včasih tudi to ok - telo in um vedno vplivata eden na drugega, zato bo sproščeno telo sprostilo tudi naše druge aspekte.

Če gre človek spat utrujen se velikokrat zgodi, da preskoči alfa stanje in takoj preide iz beta v theta stanje. Zato se prebujamo še bolj utrujeni, kot smo bili preden smo šli spati. Alfa in nato globlja stanja zavesti nam namreč omogočajo, da odpravimo fizično, čustveno in mentalno napetost.

Ena ura Joga nidre bi naj nadomestila kar 4 ure običajnega spanja.

Praksa se izvaja v ležečem položaju. Je enostavna, saj ni potrebno nobeno fizično premikanje. Zato je primerna prav za vsakega, ne glede na zdravstvene ali druge omejitve. Vse kar udeleženec dela je, da sledi navodilom inštruktorice.

Joga Nidra še posebej pomaga pri psiholoških neravnovesjih, nespečnosti, kroničnih boleznih, lajša bolečine, tudi menstrualne težave.

Pozitivno vpliva na nosečnice, uporablja se lahko celo kot priprava na porod.

Izboljšuje kreativnost, spomin, uporablja se kot psihološka priprava športnikov, povečuje odpornost proti stresu.


Cena: 12eur/osebo oziroma 22eur/osebo za dogodek in zvočni posnetek yoga nidre, s katerim se boste lahko kadarkoli potopili vase.

Obvezne prijave na: info@jogavita.si

Prijave →