Joga Nidra

59393547_2523052254581907_1787564933328666624_n.jpg

Joga Nidra Vizualizacija čaker

Nedelja, 12. maj 2019, 20h do 21h

Voditeljica: Mojca Drofenik


V sklopu joga nidre se bomo prvič zares posvetili našim čakram: mooladhari, swadhisthani, manipuri, anahathi, vishuddhi, ajni in sahasrari.
Sahasrara leži na vrgu glave. Povezana je s telesom hipofize.
Ajna, guru čakra, je za centrom med obrvema. Povezana je s telesom epifize na vrhu hrbtenjače.
Naslednja je vishuddhi, ki leži v hrbtenjači za grlom.
Spodaj so še anahata - za srcem, manipura za popkom, swadhisthana pri trethem disku križnice ter mooladhara v presredku na dnu hrbtenjače.

Ti centri so vozlišča za veje živčnega sistema.

Prebudili bomo čakre in s tem spodbudili pretok našega živčnega sistema. Osvobodili blokade ter uravnovesili celotno telo.

Naša prana, oziroma energija bo postala bolj pretočna, aktivna, njen pretok bolj zbalansiran.

Praksa nas bo popolnoma sprostila, umirila in popeljala v globoka stanja naše zavesti.

Kaj je Joga Nidra?

Joga nidra je tehnika, s katero se naučite zavestnega sproščanja.
Je stanje dinamičnega spanca.
Metoda sprožanja popolne fizične, duševne in čustvene sprostitve.

Cilj Yoga nidre je, da se alfa stanje (stanje tik preden zaspimo) podaljša in da ostanemo prisotni tudi v theta in delta stanju, ki sledita v najglobljih delih nidre.

Če nam uspe ostati prisotni, se v theta stanju nidre začnejo osvobajati globoko potisnjena čustva, emocije, želje, strahovi...

Če med prakso zaspimo, se bo relaksacija zgodila samo na fizičnem nivoju, vendar je včasih tudi to ok - telo in um vedno vplivata eden na drugega, zato bo sproščeno telo sprostilo tudi naše druge aspekte.

Če gre človek spat utrujen se velikokrat zgodi, da preskoči alfa stanje in takoj preide iz beta v theta stanje. Zato se prebujamo še bolj utrujeni, kot smo bili preden smo šli spati. Alfa in nato globlja stanja zavesti nam namreč omogočajo, da odpravimo fizično, čustveno in mentalno napetost.

Ena ura Joga nidre bi naj nadomestila kar 4 ure običajnega spanja.

Praksa se izvaja v ležečem položaju. Je enostavna, saj ni potrebno nobeno fizično premikanje. Zato je primerna prav za vsakega, ne glede na zdravstvene ali druge omejitve. Vse kar udeleženec dela je, da sledi navodilom inštruktorice.

Joga Nidra še posebej pomaga pri psiholoških neravnovesjih, nespečnosti, kroničnih boleznih, lajša bolečine, tudi menstrualne težave.

Pozitivno vpliva na nosečnice, uporablja se lahko celo kot priprava na porod.

Izboljšuje kreativnost, spomin, uporablja se kot psihološka priprava športnikov, povečuje odpornost proti stresu.


Cena: 12eur/osebo oziroma 22eur/osebo za dogodek in zvočni posnetek yoga nidre, s katerim se boste lahko kadarkoli potopili vase.

Obvezne prijave na: info@jogavita.si

Prijave →