Joga Nidra

joga nidra maribor.jpg

Tema: “Za jasno notranjo vizijo.”

Nedelja, 7. april 2019, 20h do 21h

Voditeljica: Mojca Drofenik


Z novim letom smo počistili in ustvarili podlago za novo. Zasejali semena, si zadali cilje za to leto.
In s tem, ko se narava prebuja in nas kliče iz zimskega počitka, nas sonce, cvetovi, kličejo da se premaknemo. Da vstopimo v akcijo. Da začnemo izpolnjevati svoje cilje.
Vendar da bomo lahko dosegli to, kar smo si zadali, potrebujemo jasno, čisto vizijo. Da se energija ne razpršuje po nepotrebnem.

Organ, ki je v telesu najbolj povezan z vizijami, so jetra. Torej ni naključje, da so najbolj aktivna ravno spomladi.
Da jih v tem letnem času želimo očistiti, oziroma okrepiti.
Vendar fizično čiščenje in fizična krepitev včasih nista dovolj. Oziroma so cilji lažje dosegljivi, če se jeter in vizije lotimo tudi na globljih ravneh zavesti.

Med tokratno joga nidro se bomo spustili globoko v sebe in osvobodili vse strahove, samosabotažo in nemir, zaradi katerih je naša vizija ohromljena.
To nam bo pomagalo, da bo celotno leto bolj jasno.
Da bomo lažje hodili po svoji poti.
In konec leta proslavili svoje dosežke.


Kaj je Joga Nidra?

Joga nidra je tehnika, s katero se naučite zavestnega sproščanja.
Je stanje dinamičnega spanca.
Metoda sprožanja popolne fizične, duševne in čustvene sprostitve.

Cilj Yoga nidre je, da se alfa stanje (stanje tik preden zaspimo) podaljša in da ostanemo prisotni tudi v theta in delta stanju, ki sledita v najglobljih delih nidre.

Če nam uspe ostati prisotni, se v theta stanju nidre začnejo osvobajati globoko potisnjena čustva, emocije, želje, strahovi...

Če med prakso zaspimo, se bo relaksacija zgodila samo na fizičnem nivoju, vendar je včasih tudi to ok - telo in um vedno vplivata eden na drugega, zato bo sproščeno telo sprostilo tudi naše druge aspekte.

Če gre človek spat utrujen se velikokrat zgodi, da preskoči alfa stanje in takoj preide iz beta v theta stanje. Zato se prebujamo še bolj utrujeni, kot smo bili preden smo šli spati. Alfa in nato globlja stanja zavesti nam namreč omogočajo, da odpravimo fizično, čustveno in mentalno napetost.

Ena ura Joga nidre bi naj nadomestila kar 4 ure običajnega spanja.

Praksa se izvaja v ležečem položaju. Je enostavna, saj ni potrebno nobeno fizično premikanje. Zato je primerna prav za vsakega, ne glede na zdravstvene ali druge omejitve. Vse kar udeleženec dela je, da sledi navodilom inštruktorice.

Joga Nidra še posebej pomaga pri psiholoških neravnovesjih, nespečnosti, kroničnih boleznih, lajša bolečine, tudi menstrualne težave.

Pozitivno vpliva na nosečnice, uporablja se lahko celo kot priprava na porod.

Izboljšuje kreativnost, spomin, uporablja se kot psihološka priprava športnikov, povečuje odpornost proti stresu.


Cena: 12 eur na osebo
Obvezne prijave na: info@jogavita.si

Prijave →