Joga Nidra

56806438_2501912926695840_168668764487811072_n.jpg

Joga Nidre Brezpogojne Ljubezni

Nedelja, 28. april 2019, 20h do 21h

Voditeljica: Mojca Drofenik


Vse kar iščemo, nosimo v sebi. Vse kar si želimo, si lahko sami damo.
Če je skleda naše ljubezni prazna, nam je ne more nihče drug zapolniti, kot si jo lahko sami.
Lahko se slepimo in jo iščemo od zunaj. Lahko jo dobivamo od drugih, a nam nikoli ni dovolj. Lahko si je ne dovolimo čutiti. Morda se je bojimo?

Kot je rekel Dalai Lama:
"Kaj je ljubezen? Ljubezen je odsotnost obsojanja."

Obsojanja drugih. In obsojanja samih sebe.
Popolno sprejemanje.

V sebi bomo poiskali vrelec najmočnejše sile na svetu. In se potopili v njegovo toploto in mehkobo. Mu dovolili, da se prebudi, poveča, izbruhne in zalije vse dele telesa in duha. Tudi tiste, ki so morda do sedaj bili zapostavljeni in odtujeni od ljubezni.


Kaj je Joga Nidra?

Joga nidra je tehnika, s katero se naučite zavestnega sproščanja.
Je stanje dinamičnega spanca.
Metoda sprožanja popolne fizične, duševne in čustvene sprostitve.

Cilj Yoga nidre je, da se alfa stanje (stanje tik preden zaspimo) podaljša in da ostanemo prisotni tudi v theta in delta stanju, ki sledita v najglobljih delih nidre.

Če nam uspe ostati prisotni, se v theta stanju nidre začnejo osvobajati globoko potisnjena čustva, emocije, želje, strahovi...

Če med prakso zaspimo, se bo relaksacija zgodila samo na fizičnem nivoju, vendar je včasih tudi to ok - telo in um vedno vplivata eden na drugega, zato bo sproščeno telo sprostilo tudi naše druge aspekte.

Če gre človek spat utrujen se velikokrat zgodi, da preskoči alfa stanje in takoj preide iz beta v theta stanje. Zato se prebujamo še bolj utrujeni, kot smo bili preden smo šli spati. Alfa in nato globlja stanja zavesti nam namreč omogočajo, da odpravimo fizično, čustveno in mentalno napetost.

Ena ura Joga nidre bi naj nadomestila kar 4 ure običajnega spanja.

Praksa se izvaja v ležečem položaju. Je enostavna, saj ni potrebno nobeno fizično premikanje. Zato je primerna prav za vsakega, ne glede na zdravstvene ali druge omejitve. Vse kar udeleženec dela je, da sledi navodilom inštruktorice.

Joga Nidra še posebej pomaga pri psiholoških neravnovesjih, nespečnosti, kroničnih boleznih, lajša bolečine, tudi menstrualne težave.

Pozitivno vpliva na nosečnice, uporablja se lahko celo kot priprava na porod.

Izboljšuje kreativnost, spomin, uporablja se kot psihološka priprava športnikov, povečuje odpornost proti stresu.


Cena: 12 eur na osebo
Obvezne prijave na: info@jogavita.si

Prijave →