Pravilna vadba joge

gomu_adjustment-1024x682.jpg

Sobota, 30. marec 2019

9:00 - 12:00


Osnove izvajanja jogijskih položajev s pravilno poravnavo telesa.

K pravilni vadbi joge sodi zavedanje svojega lastnega telesa. Z izvajanje asan (jogijskih položajev), stremimo k opazovanju, raztezanju in sproščanj fizičnega telesa kot tudi uma. Prisotnost med vadbo, da smo »tu in zdaj« tudi mentalno, ne le fizično je osnova pravilnega izvajanja jogijskih pozicij.

Naša narava dela je takšna, da se premalo gibljemo, imamo veliko stresa, ta pa je posledica tega, da ne dihamo več pravilno. To lahko ponovno vzpostavimo s pravilnim raztezanje naših okončin in trupa, kar pa se odraža tudi na boljšem delovanju naših notranjih organov. Z jogo razvijamo tudi moč, vztrajnost, disciplino. 

Z uporabo diha pa še dodatno pripomoremo k temu, da dobijo mišična tkiva dovolj kisika. Nenazadnje pa končna sprostitev telesa pripomore tudi k uravnoteženemu delovanju procesov pod vplivom avtonomnega živčevja (krvni pritisk, prebava).    

Zakaj je pravilno izvajanje jogijskih pozicij (asan) tako pomembno? Ker simetrično razvijamo mišice okoli naših kosti in s tem dajemo telesu pomembno oporo, katera se odraža na pravilni drži telesa, preprečuje možne poškodbe, ki se lahko pokažejo pri nepravilnem izvajanju jogijskih položajev, hkrati pa se naučimo biti bolj pozorni med samo vadbo kako uporabljamo svoje telo pri vstopu v+med+iz  asane.   


Komu so namenjene:

3-urne delavnice so namenjene poglabljanju razumevanja osnovnih jogijskih položajev. Zaželjeno je, da imate predhodno vsaj 3 mesece prakse v vadbi joge.

Termin: 30.03.2019 od 9:00 – 12:00 (vmes bo krajši odmor) .

Cena: za učence Joga Vita tečajev 25€, za ostale 30€.

Delavnico vodi Neža Lovše

Prijave →

Prijave so obvezne in jih sprejemamo do zapolnitve mest.

Lokacija:  Šentiljska cesta 37c, Maribor.