Delavnica stoje na rokah

46622917_1972555642840351_4856776175395012608_n.jpg

Petek, 22. marec 2019

18:00 - 20:00


Na delavnici bomo gradili stojo od spodaj navzgor. Dobršni del časa bomo najprej posvetili zapestjem, ki so baza stoje, a hkrati njen najšibkejši člen. Kako zapestja delujejo, kako jih okrepiti in raztegniti, zakaj pride do vnetij in kako to preprečiti? 

V nadaljevanju se boste naučili kako se pripraviti na stojo med samo prakso joge in kako pozicijo telesa v stoji trenirati v leže in stoje. Tak pristop vam, na začetku vaše poti do stoje na rokah, omogoča, da ne obremenjujete zapestij prekomerno, a se vseeno naučite kakšna je pozicija telesa v stoji

Z isto mislijo, da varujemo zapestja, se boste postavili z glavo navzdol s pomočjo partnerja. Učenje stoje v dvoje ima mnogo koristi. Partner, vam pomaga premagati strah pred padcem in vam daje napotke ko ste v stoji. 

Stoje v dvoje so, koristne tudi da se postopoma naučimo obvladati vstope in izstope v/iz stoje. V zadnjem delu delavnice boste izvedeli kako stojo na rokah vadite sami, ko ni nikogar, ki bi vam pomagal, ko ste kjerkoli in kadarkoli. Sledil bo še razteg in zaključek.

 

ZAKAJ SE UČITI STOJE NA ROKAH? 

Stoja na rokah je kraljica akrobatskih veščin. Okrepi in raztegne zgornji del telesa, izboljša propriocepcijo, ravnotežje in fino motoriko v medenici, kolkih in ramah. 

Učenje stoje na rokah pomaga k boljšemu razumevanju telesa in njegovega ravnotežja; ter nam pomaga prečkati strah pred novim in nepoznanim, ki leži globoko v našem umu. Hkrati pa je tako kot da bi se ponovno učili hoditi - vznemirljivo! 

Raziskovanje in napredovanje se nikoli ne konča, vedno je še nekaj kar te pelje naprej.


Delavnica je primerna za popolne začetnike!

Delavnico vodi Eva Brovinsky.

Cena: 20€

Prijave →

Prijave so obvezne in jih sprejemamo do zapolnitve mest.

Lokacija:  Šentiljska cesta 37c, Maribor.