Joga Nidra

51286679_2453107248243075_7329667951856975872_n.jpg

Osvobodimo anksioznost.

Nedelja, 17. februar 2019, 20h do 21h


Po kitajski tradicionalni medicini je sedaj čas, ko energija ledvic (vode) prehaja v energijo jeter (lesa).

Da bo spomladi lahko zrasel trden les, je sedaj naloga vranice (zemlje), da prečisti energijo vode, ki je vladala prejšnje mesece.

Blato, ki nastaja ob mešanju vode z zemljo, je tako temelj za rast lesa (drevesa), zato je pomembno da naša vranica dobro deluje.

Pomagamo ji lahko s pravilno prehrano, izbranimi tehnikami gibanja, in s čustvi, ki jo podpirajo.

Ker vranico slabijo anksioznost, skrbi, dlje trajajoča ali ponavljajoča se obdobja premlevanja negativnih občutij in strah, bomo v tokratni Joga Nidri poskrbeli za osvoboditev anksioznosti in v svoje telo pripeljali občutek zadovoljstva, spontanosti, radosti, veselja.

Kaj je Joga Nidra?

Joga nidra je tehnika, s katero se naučite zavestnega sproščanja.
Je stanje dinamičnega spanca.
Metoda sprožanja popolne fizične, duševne in čustvene sprostitve.

Cilj Yoga nidre je, da se alfa stanje (stanje tik preden zaspimo) podaljša in da ostanemo prisotni tudi v theta in delta stanju, ki sledita v najglobljih delih nidre.

Če nam uspe ostati prisotni, se v theta stanju nidre začnejo osvobajati globoko potisnjena čustva, emocije, želje, strahovi...

Če med prakso zaspimo, se bo relaksacija zgodila samo na fizičnem nivoju, vendar je včasih tudi to ok - telo in um vedno vplivata eden na drugega, zato bo sproščeno telo sprostilo tudi naše druge aspekte.

Če gre človek spat utrujen se velikokrat zgodi, da preskoči alfa stanje in takoj preide iz beta v theta stanje. Zato se prebujamo še bolj utrujeni, kot smo bili preden smo šli spati. Alfa in nato globlja stanja zavesti nam namreč omogočajo, da odpravimo fizično, čustveno in mentalno napetost.

Ena ura Yoge nidre bi naj nadomestila kar 4 ure konvencionalnega spanja.

Praksa se izvaja v ležečem položaju. Je enostavna, saj ni potrebno nobeno fizično premikanje. Zato je primerna prav za vsakega, ne glede na zdravstvene ali druge omejitve. Vse kar udeleženec dela je, da sledi navodilom inštruktorice.

Joga Nidra še posebej pomaga pri psiholoških neravnovesjih, nespečnosti, kroničnih boleznih, lajša bolečine, tudi menstrualne težave.

Pozitivno vpliva na nosečnice, uporablja se lahko celo kot priprava na porod.

Izboljšuje kreativnost, spomin, uporablja se kot psihološka priprava športnikov, povečuje odpornost proti stresu.


Cena: 12 eur na osebo
Obvezne prijave na: info@jogavita.si

Prijave →