Joga za nosečnice

1DSC_9234.jpg

"V obdobju svoje nosečnosti, sem se vpisala na tečaj za učiteljico prenatalne joge, k priznani Nini Vukaš v Zagreb. Moj prvotni namen je bil, da se bom tako naučila vadbe joge zase. Dobila sem veliko več.

Samozavest, občutek za svoje telo, fluidnost. Nisem se več počutila kot slonček. Različne tehnike dihanja, s katerimi sem se sproščala, meditirala in jih uporabljala pri samem porodu.

Naučila sem se še globlje povezovati s svojim otročkom. Objem ženske energije me je podpiral in končno sem se obnašala kot nosečnica. Čedalje pogosteje sem položila dlani na trebuh, ali zaprla oči v družbi in si jo predstavljala kako se igra. Že takrat sva se skupaj smehljali.

Vso to znanje, ki sem ga pridobila, skupaj s svojo izkušnjo, želim dajati naprej.

Z redno vadbo joge je bilo moje telo močno. Bolečin v spodnjem delu hrbta nisem poznala. Bila sem sproščena, umirjena. Vedela sem, da bom pripravljena na porod. In sem bila. " ~ Katja

Vadbe joge za nosečnice potekajo v svetlem in zračnem prostoru. Uporabljamo različne pripomočke, da si z njimi pomagamo pri izvajanju položajev. V vadbo je vključenih tudi veliko položajev za sproščanje.

Le udobno se oblecite, s seboj vzemite flaško vode in skupaj bomo preživele čudovit jogijski čas.

  Prijave →