Mesec september, mesec devic

1.jpg

Bolje se počutijo v okolju kjer vladata red in rutina. Pogosto jih dogodki, ki so izven rutine, precej vznemirijo.

Sonce je 23. avgusta vstopilo v znamenje Device. Devica je zemeljsko, gibljivo znamenje, ki je negativno po polarnosti. Znamenju vlada planet Merkur.

Zadišalo je po jeseni, po novih priložnostih in novih izzivih, po šoli, študiju, spravilu pridelkov in ozimnici, po pospravljanju in urejanju našega doma. Znamenje Device nas spomni, da je treba kaj narediti, poskrbeti zase in za naše bližnje, da si bomo brez slabe vesti, lahko spet privoščili ležeren dopust. 

Device (ljudje, ki imajo poudarjeno to znamenje v rojstni karti) so skrbne, delavne, praktične in prizadevne. Vedno nekaj počnejo in kaj analizirajo. So bolj introvertirane in zadržane, ne odprejo se zlahka. Tudi plahe in negotove. Morajo pridobiti zaupanje. Včasih se zdi, da so malo preveč kritične in izbirčne, a so le previdne. Čustva previdno izražajo. Človeka morajo dobro spoznati, da mu zaupajo in se podajo z njim na življenjsko pot. O tematiki, ki jih zanima, imajo veliko znanja.

Skrbne so pri učenju in imajo urejene zapiske. Upoštevajo dogovorjena pravila in red. So pripravljene pomagati drugim in dajati nasvete.

Ukvarjajo se s poklici in hobiji, ki so bolj praktične ali tradicionalne narave – vrtnarjenje, ročna dela, zdravilstvo, medicina, skrb za male živeli, pisarniško delo in organizacija, mehanika, računalništvo, itd. Rade imajo rutino in jih ne moti, če se delo ponavlja. Svoj delovni prostor imajo skrbno urejen in pospravljen.

Opazijo in so pozorne na podrobnosti. Šivilja, ki ima poudarjeno znamenje Device v svoji rojstni karti, bo skrbno zašila vsak šiv in vse bo tip top. Bolje se počutijo v okolju kjer vladata red in rutina. Pogosto jih dogodki, ki so izven rutine, precej vznemirijo. Potrebujejo sistematično in redno dejavnost, s katero se sprostijo. Čeprav so marljive in skrbne, pa se ne odločajo zlahka za vodilne položaje. Pogosto zaradi pomanjkanja samozavesti in prepričanosti vase. Čeprav so mnoge pri svojem delu zelo uspešne. A raje so pomočniki in svetovalci kot pa voditelji.

Denar skrbno razporejajo in varčevanja se lahko naučimo od njih. Ne marajo tveganj. Raje večkrat dobro premislijo in preverijo, predno se odločijo.

Device nas učijo skromnosti, da ni potrebno veliko, da smo lahko zadovoljni in srečni. Učijo nas tudi, da je na prvem mestu poštenost in dolžnost vsakega posameznika, da opravi in naredi tisto, za kar je poklican.

V ponedeljek, 23. septembra, ob 9.50, bo Sonce vstopilo v znamenje Tehtnice. 

 
urska-kozmus-krog.png

Urška Kozmus, DAstrolAS

Ena od mojih življenjskih poti je spoznavanje joge. Prinaša mi nova spoznanja o meni, o svetu in povezanosti vsega z vsem. Zame ni naključij. Vse kar se nam je in se nam še bo zgodilo, je z nekim namenom. Z namenom, da osebnostno rastemo in se razvijamo na višje nivoje.

AstroKlubLUNA 

Urška Kozmus

Ena od mojih življenjskih poti je spoznavanje joge. Prinaša mi nova spoznanja o meni, o svetu in povezanosti vsega z vsem. Zame ni naključij. Vse kar se nam je in se nam še bo zgodilo, je z nekim namenom. Z namenom, da osebnostno rastemo in se razvijamo na višje nivoje.