Zvezdno dogajanje v mesecu maju - Bik

lepota

Sonce že od 20. aprila prehaja znamenje Bika. Bik je fiksno znamenje, zemeljsko in negativno po polarnosti. Biku vlada planet Venera planet čutnosti in lepote.

Narava nas v tem času navdušuje s svojo izjemnostjo. Kar je pognalo v znamenju Ovna, je zdaj že ozelenelo, odcvetelo in pripravlja se na sadove in druge darove, ki nam jih bo narava ponudila v enem drugem času. Pošteno smo že poprijeli za vrtnimi opravili, če pa že nimamo vrta pa nas navdušujejo cvetice in skrb, kako bomo svoj prostor in bivalni kotiček okrasili in dopolnili. Ali pa samo opazujemo in nam je čisto dovolj, da se vse lepote tega sveta lahko naužijemo v bližnjem gozdu ali hribu.

Bik je zelo čutno znamenje, ima izostren občutek za vonj, okus, sluh, vid in tip. Zato mu je pomembno, da svet in življenje čim bolj občuti. Za kar, se tudi potrudi. Pogosto se ukvarja s takšnimi hobiji ali poklicem, ki so povezani z lepoto, umetnostjo, modo, kulinariko, glasbo, vrtnarjenjem, cvetličarstvom, urejanjem okolja, plesom, denarjem itd. Radi imajo urejen dom, odnose in veliko dajo na to, da se dobro počutijo. Radi zapravljajo za lepe stvari. Znajo se lepo izražati. Na svojo pot se podajajo prizadevno, delavno, vztrajno, vzdržljivo, dosledno, ne odnehajo kar tako. Imajo pa tudi radi svoj mir in se radi predajajo ležernosti. Kakšnemu Ovnu, ki rad pohiti in morda naredi kaj, še predno dobro premisli, se mu Bik zdi pretirano »počasen«. Zagotovo oba želita narediti dobro, vendar k stvari vsak drugače pristopi. Biki neradi tvegajo, raje dobro premislijo, predno se lotijo naloge.

Pomembni so jim konkretni cilji. Stabilnost v življenju, tako na čustveni ravni kot pri denarju in drugih dobrinah, mu daje občutek varnosti. Rad ima vse na svojem mestu. Ne mara sprememb in tveganj, zato ga je včasih kar treba malo spodbuditi, da poskusi še kaj novega. Ko se za nekaj odloči, običajno za tem trdno stoji. Od tod so si dobili sloves, da so trmasti. Ampak ta lastnost jih z vztrajnostjo in potrpežljivostjo, lahko daleč popelje.

Imajo silno moč, tako telesno kot umsko. Običajno so praktični in stvarni pri izpolnjevanju svojih želja in potreb. Zakaj pravimo maju mesec ljubezni? Sonce prehaja znamenje Bika, kateremu vlada Venera. Planet ljubezni in lepote. Zato si v tem mesecu radi izpovemo ljubezen ali pa jo potrdimo s poroko. Če imate ascendent, planet vladar, Luno ali Sonce v znamenju Bika, zagotovo poznate ali živite, katero od zgoraj opisanih značilnosti. 

Želim vam čudovit mesec maj. 

V torek, 21. maja, ob 12.51, bo Sonce vstopilo v znamenje Dvojčka. 

 
urska-kozmus-krog.png

Urška Kozmus, DAstrolAS

Ena od mojih življenjskih poti je spoznavanje joge. Prinaša mi nova spoznanja o meni, o svetu in povezanosti vsega z vsem. Zame ni naključij. Vse kar se nam je in se nam še bo zgodilo, je z nekim namenom. Z namenom, da osebnostno rastemo in se razvijamo na višje nivoje.

AstroKlubLUNA 

Urška Kozmus

Ena od mojih življenjskih poti je spoznavanje joge. Prinaša mi nova spoznanja o meni, o svetu in povezanosti vsega z vsem. Zame ni naključij. Vse kar se nam je in se nam še bo zgodilo, je z nekim namenom. Z namenom, da osebnostno rastemo in se razvijamo na višje nivoje.