Mesec avgust, mesec levov

Astrologija lev.jpg

Ljudje, ki imajo poudarjeno znamenje Leva stremijo k priznanju. So plemeniti in ustvarjalni.

Sonce je 23. julija vstopilo v znamenje Leva. Mesec avgust pa se bo začel z mlajem v Levu, ko bo Sonce gostilo Luno v svojem toplem in srčnem domu.

Poleg Sonca se v Levu nahajata tudi Venera in Mars. Mars do 18. avgusta, Venera do 21. avgusta. Lev je fiksno znamenje, ognjeno in pozitivno po polarnosti. Vlada mu Sonce. Sonce je naš notranji ogenj, naš vir življenja in ustvarjalnosti. Če Luna predstavlja naš intimni svet, je Sonce naš zunanji odraz, skozi katerega živimo svoje poslanstvo, preko katerega se razvijamo, kreiramo in služimo. Kjer imamo položeno Sonce v rojstni karti, tam si prizadevamo uspeti in biti srečni. Je naše notranje gonilo, ki nas usmerja k ciljem, priznanjem in uspehom.

Sonce določa, kakšna je naša samozavest, kakšna je naša notranja moč, koliko smo ambiciozni in kakšno je naše zaupanje v življenje. Sonce v Levu je izrazito močno, kraljevsko. To se kaže tudi v naravi. Narava nas obdaruje s sadovi, z lepimi razgledi in obilico svetle, pozitivne energije. Sonce je žareča krogla, vir toplote in energije. Tako v nas kot zunaj nas. 

Ljudje, ki imajo poudarjeno znamenje Leva stremijo k priznanju. So plemeniti in ustvarjalni. Všeč jim je, če drugi opazijo njihov trud in so občudovani. Tako kot sami radi prejmejo pozornost, jo tudi radi dajejo. So velikodušni ter izražajo samozavest in prepričanost vase.

Pomembno jim je poštenje, zato so neposredni in odkriti. Ob drugih astroloških vplivih so lahko za koga preveč zahtevni ter težko vodljivi in sodelovalni. Lahko tudi preveč občutljivi, če se ne odvija vse tako kot so si zadali. Takrat pride na plano njihova vročekrvnost in borba za svoj prav. Radi so na vodilnih mestih in izžarevajo moč, da jim drugi sledijo. Vodstvo se kaže skozi različna področja v življenju, ne samo v poslovnem svetu.

Kadar so astrološki vplivi dobri, izražajo karizmo, znajo spodbuditi, navdušiti in motivirati. Kadar se česa lotijo, to naredijo s srčnostjo, navdušenjem in »na polno«. Radi imajo zabave in druženja s prijatelji, radi sklepajo nova poznanstva in so gostoljubni. Z veseljem pokažejo, kar imajo in radi tudi malo več zapravijo za kakšno stvar, ki jih osrečuje. V ljubezen se podajo z vsem srcem. So srčni in topli, vendar tudi od partnerja pričakujejo naklonjenost in vdanost. Ljudje s poudarjenim Levom so zelo aktivni in strastni v vsem kar počnejo. 

Ko Sonce potuje skozi Leva je čas, da se odpremo zunanjemu svetu, da gremo ven, da se zabavamo, potujemo, poskusimo nekaj novega. Počnemo stvari, ki v nas prebudijo iskrice, da zažarijo v vsej svoji polnosti. To so lahko male stvari ali velika dejanja. Odvisno je od nas, k čemu stremimo in kaj nam je v življenju trenutno pomembno. Vsi imamo Leva v sebi, a vsak na svojem področju. Vsi stremimo k zmagam in uspehom. Ene osrečujejo male zmage in če smo dovolj odprti, jih opazimo vsak dan. Drugi pa so rojeni za velike zmage in te si dajemo za zgled ali motivacijo, da jim sledimo. 

Imejte lep avgust. Naj bo ustvarjalno počitniški. Vitalno moč in lepoto narave izkoristite za vitalnost svojega telesa, za dobro počutje in za ustvarjanje vsega dobrega, poštenega in iskrenega. 

2. avgusta se planet Merkur obrne v direktno smer. Kmalu bo manj nesporazumov, nehotenih napak, bolj bomo opazili podrobnosti, manj bomo izgubljali stvari ter končno bodo računalniki in telefoni delali spet tako kot je treba. 

V petek, 23. avgusta, ob 12.01, bo Sonce vstopilo v znamenje Device. 

 
urska-kozmus-krog.png

Urška Kozmus, DAstrolAS

Ena od mojih življenjskih poti je spoznavanje joge. Prinaša mi nova spoznanja o meni, o svetu in povezanosti vsega z vsem. Zame ni naključij. Vse kar se nam je in se nam še bo zgodilo, je z nekim namenom. Z namenom, da osebnostno rastemo in se razvijamo na višje nivoje.

AstroKlubLUNA 

Urška Kozmus

Ena od mojih življenjskih poti je spoznavanje joge. Prinaša mi nova spoznanja o meni, o svetu in povezanosti vsega z vsem. Zame ni naključij. Vse kar se nam je in se nam še bo zgodilo, je z nekim namenom. Z namenom, da osebnostno rastemo in se razvijamo na višje nivoje.