Mesec julij, mesec rakov

Poletje 2019.jpg

Sonce je 21. junija vstopilo v znamenje Raka in začelo se je poletje.

Rak je kardinalno znamenje, vodno in negativno po polarnosti. Vlada mu Luna. Luna predstavlja naše instinkte, naše podzavestno odzivanje na dogodke, naša čustva, našo potrebo po tem, da se počutimo varne, sprejete in ljubljene. Tako kot je Luna položena v naše karte, tako doživljamo svet in življenje, označuje na katerem področju smo najbolj občutljivi in kje se čutimo najbolj nemočni.

Določa, kako se počutimo doma, v krogu družine, kako smo sprejeti ter kako mi izkazujemo pripadnost družini ali naši ožji skupini. Luna je tudi simbol matere, medtem ko je Sonce simbol očeta. Luna se na nebu hitro spreminja, hitro menja znamenja, zato je poleg določenih astroloških točk tisti indikator, ki nas najbolj zaznamuje in nas razlikuje od drugih, ki so se rodili npr. v istem astrološkem mesecu.

Sonce prične potovati znamenje Raka, ko se približujejo počitnice in ko že načrtujemo, kako bomo izkoristili dopust. Dopust je čas, ko ga preživimo s svojimi najbližjimi, z domačimi. Ali skupaj kam odpotujemo in si končno namenimo več časa za druženje. Ali obiščemo sorodnike, otroci gredo na počitnice k dedkom in babicam, mi pa ostanemo doma in urejamo, preurejamo, za kar prej ni bilo možnosti.

Ne glede na to, kakšno službo imajo Raki, jim je pomembno, da si ustvarijo prijeten dom, ki je temelj za to, da so lahko uspešni še na drugih področjih v življenju. Do svojih bližnjih so izredno zaščitniški, kar pa jih včasih privede do tega, da so pretirano zaskrbljeni in to načenja njihov notranji mir. Običajno so nežni in skrbni, a včasih lahko delujejo tudi hladno, kar pa je le krinka pod katero ščitijo svoj intimni svet. Ker jih zaznamuje Luna, ki na nebu hitro menja znamenja in je spremenljiva v lastnostih, so tudi njihova čustva lahko enkrat takšna, drugič drugačna.

Včasih delujejo muhasto, a si želijo le občutka varnosti, ljubezni in topline. Če tega ne morejo doseči, se zaprejo vase in je težko prodreti skozi njihov oklep. Običajno so bolj molčeči, skrb za druge velikokrat izkažejo z dejanjem, prijazno gesto. Raje kot govorijo, poslušajo druge in jim tako dajo občutek, da so tukaj zanje. Izbirajo takšne poklice, da pomagajo drugim ali poklice, pri katerih ustvarjajo ali gojijo nekaj, kar nujno potrebujemo za življenje. 

Narava nas v tem času obdaruje s svojimi pridelki. Je pozorna do nas, če to pozornost gojimo tudi mi do nje. Če imamo vrt, ga v tem času skrbno negujemo, da je dovolj zalito, da ima dovolj hranil. V zameno dobimo krasno zelenjavo in sadje.

Rek »Ljubezen gre skozi želodec« še kako drži za Rake. Z načinom priprave hrane ne vede pokažemo, kako in koliko nam je mar za druge. Zato v tem času še kako radi združimo kosilo na terasi domače hiše z druženjem in kramljanjem s svojim najbližjimi in najdražjimi. Želimo si, da bi lahko te prijetne trenutke potegnili v neskončnost ali jih vsaj večkrat ponovili. A kaj ko nas delovni ritem in druge obveznosti, v tem hitrem temu življenja, od tega vse preveč oddaljuje. Izkoristimo dolge in tople poletne večere in si večkrat pokažimo, da nam je mar drug za drugega.  

Sicer pa bo letošnji julij astrološko precej pester. Zgodila se bosta dva mrka.

V torek, 2. 7. bo nastopil mlaj v obliki popolnega sončnega mrka v znamenju Raka.

V torek, 16. 7. pa bo polna luna v obliki delnega luninega mrka na relaciji znamenj Kozorog - Rak. Zato je letošnje leto za Rake precej burno in intenzivno. Vplivi mrka namreč delujejo več mesecev in ne le na dan, ko se zgodi. Kako in na katerih področjih se ti vplivi kažejo, je odvisno od naših astroloških kart.

Od 7. 7. do 2. 8. se bo planet Merkur gibal retrogradno. Zato, če le imate možnost, namenite mesec lahkotnejšim stvarem ali počitnikovanju. Ne uvajajte novosti in večjih sprememb ter ne načrtujte večjih nakupov. Mesec je z vidika energij težaven. Zato raje počakajmo z določenimi dejanji in odločitvami, na naslednji mesec.                     

V torek, 23. julija, ob 4.50, bo Sonce vstopilo v znamenje Leva. 

 
urska-kozmus-krog.png

Urška Kozmus, DAstrolAS

Ena od mojih življenjskih poti je spoznavanje joge. Prinaša mi nova spoznanja o meni, o svetu in povezanosti vsega z vsem. Zame ni naključij. Vse kar se nam je in se nam še bo zgodilo, je z nekim namenom. Z namenom, da osebnostno rastemo in se razvijamo na višje nivoje.

AstroKlubLUNA 

Urška Kozmus

Ena od mojih življenjskih poti je spoznavanje joge. Prinaša mi nova spoznanja o meni, o svetu in povezanosti vsega z vsem. Zame ni naključij. Vse kar se nam je in se nam še bo zgodilo, je z nekim namenom. Z namenom, da osebnostno rastemo in se razvijamo na višje nivoje.