Povezovanje

Povezovanje_Urska_Kvas.jpg

Pisanje bloga, pisanje o svojih razmišljanjih, doživetjih,… je v bistvu zame prvič. Vsaj v takšni obliki, da bi to brali tudi ljudje, ki jih sploh ne poznam, ki so zame popolni tujci in jih v življenju nisem še nikoli srečala. 

Ampak, ko sem prebrala Katjino namero po povezovanju in ustvarjanju yoga house, me je preplavil res močan občutek – Jaz bi tudi! Jaz si želim biti del tega! Tudi sama želim prispevati k temu! In odločila sem se slediti temu občutku. 

Ko pogledam v svoje življenje in ko poslušam ljudi, ki so mi blizu, opažam, da je POVEZOVANJE res tisto, kar v tem trenutku potrebujemo. 

Že če pogledamo v naše vsakdanje odnose, vidimo, da so ti polni tekmovalnosti, merjenja moči, branjenja svojih pozicij, stališč, interesov. Še posebej, ko se pojavijo težave.

Redki so tisti, ki v takšnih trenutkih dejansko prisluhnejo drugemu in na takšen način potem lažje najdejo rešitev, ki je v obojestransko zadovoljstvo. Vse prevečkrat se namreč gleda le na to, kako bi zaščiti lasten hrbet. Čeprav sta sodelovanje in povezovanje tista, ki prineseta uspeh. Vedno!

Že nekaj dni razmišljam o tem, če nam sodelovanje in povezovanje prinašata uspeh, zakaj za vraga nam je potem to tako težko? Pa ugotavljam, da smo na vsakem koraku bombardirani s tem, kakšni bi morali biti, kaj vse bi morali imeti, da bi se šteli za uspešne, da bi nas imeli za lepe, pametne, … S tem pa se ustvarja tekmovalnost med nami – ne da imam vse to, to moram imeti tudi prej kot sosed. Pozabljamo pa, da smo vsi samo ljudje in da imamo na drugi strani tudi samo človeka (ki ima kdaj slab dan, neprespano noč, težave, katerih vzrok nismo mi,…) in da naša življenja niso zgolj premosorazmerni graf, ki gre samo navzgor. Včasih gre tudi navzdol ali pa samo stagnira. In nič ni narobe s tem. Zato v takšnih trenutkih dajmo sebi in drugim spoštovanje, spoštovanje do samega sebe, spoštovanje do lastnega počutja in predvsem ljubezen. Team v službi, skupnost, družina,… nismo zato, ker delamo, živimo,… skupaj, ampak zato, ker se spoštujemo, skrbimo drug za drugega in si medsebojno zaupamo. 

Zato DA bodimo team, skupnost in se POVEZUJMO! Povezujmo se sami s sabo, s svojim telesom, s svojo dušo, z ljudmi v našem življenju, z naravo, …! Jaz sem ZA!

 
urska-kvas-krog.png

Urška Kvas

Nepoboljšljiv romantik, ki verjame, da na koncu še vedno zmaga dobro in da dobro se z dobrim vrača, večna popotnica - vase, v globine svoje duše in telesa ter širnega sveta. Zbirateljica lepih trenutkov in ljubiteljica sebe, smeha in srčnih ljudi.

Urška Kvas

Nepoboljšljiv romantik, ki verjame, da na koncu še vedno zmaga dobro in da dobro se z dobrim vrača, večna popotnica - vase, v globine svoje duše in telesa ter širnega sveta. Zbirateljica lepih trenutkov in ljubiteljica sebe, smeha in srčnih ljudi.