Mesec junij, mesec DVOJČKOV

Susana-Ramírez-zodiac-Gemini-Sign.jpg

Sonce od 21. maja potuje preko znamenja Dvojčkov.

Dvojček je gibljivo znamenje, zračno in pozitivno po polarnosti. Dvojčku vlada planet Merkur. Simbol dvojčka je par, povezovanje, komunikacija in združevanje. Dvojčki so povezovalni, radi se družijo, radi se pogovarjajo, pridobivajo informacije in nova znanja. So lahkotni, simpatični in če jih nič ne bremeni, radoživi in živahni, klepetavi. Vendar v sebi pogosto čutijo nemir, njihove misli ves čas nekaj zapolnjuje.

Kadar je preveč vsega naenkrat, lahko postanejo nervozni in vznemirjeni. Zato morajo paziti, da se zmorejo tudi umiriti in sprostiti. V sebi vedno ohranijo otroški duh, veselijo se preprostih stvari. Dobro se razumejo  z otroki in mladostniki. So radovedni, bistri, iznajdljivi in imajo raziskovalno žilico. Druge znajo spodbujati, jih bodriti in najti pravo besedo. Radi se pogovarjajo in povabijo prijatelje na kavo. Zanimajo jih različne stvari, hitro se navdušijo oz. se odločijo poskusiti ali preveriti, če je določeno področje zanje. Vendar potrebujejo nekaj »saturnovske«, vztrajne energije, da zadevo izpeljejo do konca.

Privlačijo jih novosti in spremembe, ne marajo rutine, saj hitro postane zanje dolgočasna. Uspešni so lahko kot učitelji, trenerji, trgovci, posredniki, novinarji, književniki, knjižničarji, govorniki ter v vseh poklicih, pri katerih potrebujejo dar za komunikacijo in posredovanje. Pa tudi v poklicih, ki so povezana s pošto, prometom, transportom, logistiko, potovanji, računalništvom in telefonijo. Radi imajo potovanja in izlete, naravo, zrak in občutek svobode.

Se pa včasih težko odločijo. Zato v njihovem življenju ni veliko stalnic, težko se ustalijo. Včasih kaj pozabijo ali so površni. Ampak ne jim zameriti. Ni bilo namenoma. Včasih je preveč idej, želja, informacij in opravkov v mislih. Njihovi hobiji so branje, ročna dela, zbirateljstvo, tudi pisanje, igre z žogo ali loparjem, ekipni športi, kolesarjenje, računalništvo, reševanje ugank in miselnih izzivov.

Ko Sonce prehaja znamenje Dvojčka, je običajno zunaj že topleje in občutimo veliko željo po druženju in kar vleče nas na prosto. Težko zdržimo v stanovanju, želimo ven, na zrak, na sprehod s prijatelji in bližnjimi. Večkrat smo kam povabljeni ali pa mi koga povabimo na klepet. Telefon in račune na družabnih omrežjih imamo polne sporočil in pozivov. Mesta in izletniške točke v tem času oživijo. Zato smo letos že kar vsi nemirni, kdaj bo konec tega deževnega obdobja. Ampak tudi to mine. 

Želim vam čudovit mesec junij. 

V petek, 21. junija, ob 17.54, bo Sonce bo vstopilo v znamenje Raka. 

 
urska-kozmus-krog.png

Urška Kozmus, DAstrolAS

Ena od mojih življenjskih poti je spoznavanje joge. Prinaša mi nova spoznanja o meni, o svetu in povezanosti vsega z vsem. Zame ni naključij. Vse kar se nam je in se nam še bo zgodilo, je z nekim namenom. Z namenom, da osebnostno rastemo in se razvijamo na višje nivoje.

AstroKlubLUNA 

Urška Kozmus

Ena od mojih življenjskih poti je spoznavanje joge. Prinaša mi nova spoznanja o meni, o svetu in povezanosti vsega z vsem. Zame ni naključij. Vse kar se nam je in se nam še bo zgodilo, je z nekim namenom. Z namenom, da osebnostno rastemo in se razvijamo na višje nivoje.