Zvezdno dogajanje v mesecu Februarju

49707161_225359531703059_3789371485445947392_n.jpg

Že kmalu v začetku meseca (v ponedeljek, 4. 2., ob 22:03) bo nastopil mlaj v znamenju Vodnarja. Tako bodo energije skoraj ves mesec usmerjale k druženju in povezovanju s podobno mislečimi, širjenju obzorij, gledanju čez ograje, alternativi, želeti vedeti nekaj več, k raziskovanju.

Mlaj je točka nečesa novega, novih priložnosti in začetkov. V tem mesecu bo čas, da izrazimo svoje mnenje, se upremo rutini, ki nam ne odgovarja in se povežemo s tistimi, ki imajo podobna zanimanja kot mi. V tem mesecu bo priložnost ustanoviti nove skupine in društva. Morda se lotimo česa pustolovskega in adrenalinskega. Vleklo nas bo v izzive. Dobro je tudi za raziskovalna in znanstvena področja, da se lotimo novih projektov ali pa že v utečenih poiščemo rešitve. Če bi radi aktivno stopili korak naprej, to storite v torek, 5. 2. Zdaj je čas. Februarski mlaj pa predstavlja tudi novo leto po kitajskem koledarju. 

Polna Luna se bo dovršila v torek, 19. 2. ob 16:53 v znamenju Device. Spodbudila nas bo k pospravljanju, sortiranju in čiščenju. Pri tem bomo energični, temeljiti in lahko smo dokaj uspešni. Pa ne samo pri čiščenju, ampak delo na sploh bomo lažje opravili kot sicer. Izkoristimo njene energične vplive tudi za aktivno preživljanje zimskih počitnic. Malo več pozornosti pa namenimo tudi našim domačim živalim. Če jim ga ne bomo, nam bodo hitro pokazali, kaj pričakujejo od nas. Morda pa nas bo Luna spodbudila k tehtnemu razmisleku, da se zazremo vase in poskrbimo za svoje zdravje.

Previdno v dneh okoli 15. 2., ko bo aktiviran januarski lunin mrk z močnimi energijami in lahko smo priča neljubim dogodkom in nesrečam. Premišljeno in z večjo mero pozornosti se lotevajmo težjih in potencialno nevarnejših opravil. Se pa lahko nadejamo dobrih uspehov naših športnikov. Ta vpliv že traja in bo še vsaj v prvi tretjini februarja. Navijajmo in držimo pesti zanje. 

Na začetku meseca, 3. 2. bo Venera vstopila v znamenje Kozoroga. V tem znamenju se težko sproščeno izraža, je bolj nadzorovana, previdna, težje pokaže čustva in se raje drži poznanih, tradicionalnih poti. Ta mesec ji res ne bo naklonjen. Kar boste lahko občutili v različnih odnosih, ki bodo bolj zavarovani, premišljeni, tudi sumničavi. Lahko pa se pokaže tudi v kreativnosti, ko ideje in zamisli ne bodo stekle, kot bi si želeli. Kakšen odnos je lahko na preizkušnji. Pokazalo se bo, če je vreden našega zaupanja.

Venera predstavlja v naših življenjih tisto, kar nam je lepo, kar nam je všeč, kar nas notranje bogati – ljubezen, harmonija, moda, umetnost, kultura ter ženske, prijateljice. Razum bo v tem mesecu glasnejši in močnejši od čustev. V odnosih bomo pričakovali več spoštovanja ter dobro in dolgoročno bo treba premisliti v kaj in zakaj bi vložili svoj trud in denar. Morda se to ne bo dogajalo ravno nam.

Velikokrat lahko vplive posameznih planetov občutimo skozi dogajanje okrog nas, v novicah, dogodkih, ki se zgodijo v svetovnem merilu. Venera bo v tem mesecu naletela na dve večji in trdi oviri, konec meseca oz. prvi dan v marcu pa lahko doživi še nenaden stres. To lahko občutimo v obdobju od 16. 2. do 23. 2. in potem še 1. 3. Dogodki bodo vplivali predvsem na ženske, umetnost, kulturo.

Odpirale se bodo teme o nasilju, neenakopravnosti, o težkih razmerah v kulturi, itd. Zmenkom in začetkom v ljubezni čas ne bo naklonjen.  Raje malo počakajte, da stresni vplivi minejo. V že utečenih vezah pa malo potrpežljivosti. Venera bo v znamenju Kozoroga do 1. marca. V nakupe oblačil in modnih dodatkov se raje odpravite v naslednjem mesecu. 

Na dan Valentinovega bo planet Mars vstopil v znamenje Bika, ki je Venerino znamenje – čutno znamenje. Kot sem že prej omenila, je sredina meseca stresna in zato dvakrat dobro premislimo, kaj bomo storili in rekli, da se nam ne bodo dogajali neljubi dogodki in prepiri.

Mars predstavlja v naših življenjih moč, energijo, pogum, boj, strast, šport, partnerja, moškega. Pa tudi prepire, nesreče in agresijo, ki pridejo na plano v stresnih aspektih. Ko stresni aspekti minejo pa je Mars v Biku zelo osredotočen, čuten in vztrajen. Do izraza pride njegova nežnejša plat, saj v tem znamenju ne more izraziti svoje bojevitosti in energičnosti. Je pod vplivom vladarice znamenja Venere, ki ga malo prizemlji in v njem vzbudi nežnejša čustva. Vendar ker je gost v znamenju, ki mu ni najbolj domače in v njem ne more izraziti svoje »prave« narave je tudi uporen in nepopustljiv.

Pod njegovim vplivom smo lahko bolj vztrajni in trmasti, gledamo v prihodnost in ne pričakujemo takojšnjih rezultatov. Zato je dobro, da si v tem času, ko Mars prehaja to znamenje zadamo naloge in cilje, ki zahtevajo od nas vztrajnost. Mars bo v znamenju Bika do 31. marca. 

 
urska-kozmus-krog.png

Urška Kozmus, DAstrolAS

Ena od mojih življenjskih poti je spoznavanje joge. Prinaša mi nova spoznanja o meni, o svetu in povezanosti vsega z vsem. Zame ni naključij. Vse kar se nam je in se nam še bo zgodilo, je z nekim namenom. Z namenom, da osebnostno rastemo in se razvijamo na višje nivoje.

AstroKlubLUNA 

Urška Kozmus

Ena od mojih življenjskih poti je spoznavanje joge. Prinaša mi nova spoznanja o meni, o svetu in povezanosti vsega z vsem. Zame ni naključij. Vse kar se nam je in se nam še bo zgodilo, je z nekim namenom. Z namenom, da osebnostno rastemo in se razvijamo na višje nivoje.