Mesec oktober, mesec tehtnic

Tehtnice.jpg

Tehtnice so eno najbolj romantičnih znamenj. V partnerstvu iščejo harmonijo, prijateljstvo, zaupanje in iskrenost.

Sonce je 23. septembra vstopilo v znamenje Tehtnice. Tehtnica je zračno, kardinalno znamenje, ki je pozitivno po polarnosti.

Naznanja čas jeseni, ko se narava umirja in žanjemo sadove, ki so obrodili.

Vračamo se k sebi, tok življenja se umirja. Tehtnici vlada planet Venera. Planet lepote. Ne samo tiste zunanje lepote, ampak tudi lepote, ki je v nas in lepote v odnosih. 

Tehtnice (ljudje, ki imajo poudarjeno to znamenje v rojstni karti) stremijo k ravnovesju, povezovanju, pravičnosti in poštenosti. Želijo si ustvariti umirjeno in harmonično življenje na vseh ravneh. Krivica in nepoštenost jih odbijata. Imajo izostren čut, da pomagajo sprtima stranema priti do skupne rešitve.

Njihova lastnost je, da tehtajo in tehtajo. Pri določenih nalogah je to dobro, saj tako preverijo vse pluse in minuse ter se tako izognejo tveganju. Velikokrat pa so neodločne in potrebujejo nekoga, da jih spodbudi.

Pogosto iščejo odgovore, kako naj se odločijo, pri drugih. Tehtnice so umirjene osebe in stremijo k odnosom, kjer ni prostora za spletke in nepravičnost. Pomembno jim je sodelovanje. Nesoglasja sproti rešujejo. Kljub umirjenemu značaju pa se za pravico močno borijo. 

So družabne in stike navezujejo na prijazen in uvideven način. Niso vsiljive, a rade pomagajo, če jih za to kdo prosi. Znajo deliti komplimente, spodbudne besede in pohvale, ki so na mestu. Venera jim vliva lepoto tako na ravni odnosov kot na ravni zunanjega sveta. Rade so urejene. Skrbno izbirajo oblačila in nakit.

Običajno imajo prefinjen okus, ki se izrazi že skozi prvi vtis, ki ga naredijo. So dobre gostiteljice. Rade zapravljajo denar za lepe stvari.

Pa ne samo oblačila, pomembno jim je tudi v kakšnem okolju živijo, kako je urejen dom, kako je pospravljeno, kakšen avto vozijo, kako je pripravljen pogrinjek za zajtrk pred delovnimi obveznostmi, kakšna je jesenska dekoracija pred hišo. Vse je skrbno izbrano in v določenem stilu, ki jih zaznamuje. Imajo čut za umetnost, za lepo besedo. Nekatere Tehtnice rade hodijo v gledališče, na razstave, druge rade preberejo dobro knjigo na domačem kavču, si kupijo umetniško delo in ga občudujejo na zidu v dnevni sobi. Tehtnice so eno najbolj romantičnih znamenj. V partnerstvu iščejo harmonijo, prijateljstvo, zaupanje in iskrenost. To je zanje prava in čista ljubezen.    

Naj bo jesen lepa ter prežeta s toplimi barvami, ki sijejo v nas in skozi nas. 

V sredo, 23. oktobra, ob 19.19, bo Sonce vstopilo v znamenje Škorpijona. 

 
urska-kozmus-krog.png

Urška Kozmus, DAstrolAS

Ena od mojih življenjskih poti je spoznavanje joge. Prinaša mi nova spoznanja o meni, o svetu in povezanosti vsega z vsem. Zame ni naključij. Vse kar se nam je in se nam še bo zgodilo, je z nekim namenom. Z namenom, da osebnostno rastemo in se razvijamo na višje nivoje.

AstroKlubLUNA 

Urška Kozmus

Ena od mojih življenjskih poti je spoznavanje joge. Prinaša mi nova spoznanja o meni, o svetu in povezanosti vsega z vsem. Zame ni naključij. Vse kar se nam je in se nam še bo zgodilo, je z nekim namenom. Z namenom, da osebnostno rastemo in se razvijamo na višje nivoje.