Oblikovanje namere. Novi začetki.

Katja.jpg

Srečno novo leto dragi moji!

Kakšen smisel ima za vas tale prehod? Iz enega leta v drugega? Pogledate nazaj na starega in naredite kakšen zaključek? Ker čas nam daje odgovore in ko pogledamo nazaj, nam je vse tako, tako zelo jasno.

Pogled v naprej, v leto, ki je pred nami, je pogled v neznano, v svobodo, v toliko možnosti, ki jih lahko izbiramo.

Tako je sedaj na nas. Usmerjati svojo pot ali se prepuščati. Morda pa v tem obdobju svojega življenja potrebujemo ravno to. LETO PREPUŠČANJA. Brez samoobtoževanja in slabe vesti prosim. Ker skozi to življenje vozimo po svojih najboljših močeh. Tako kot najbolje znamo. 

Ali pa si na začetku novega obdobja, novega leta ustvarimo namere. Tisto eno ali tistih par večjih. Tistih, ki nas popeljejo nekoliko bližje našim sanjam. Ki nas popeljejo do naše izpolnitve.

Se morda najdete tukaj? In ne, niste prepozni, če si do danes še niste uspeli oblikovati ene same namere. Tudi sama si je nisem. Letos sem počakala na podporo današnjega luninega mlaja. Prazna luna je odlična za nove začetke, ter za tiste naše čisto osebne obrede iz katerih črpamo svojo moč in poganjamo korenine.

Svoje namere si razdelim v dva stolpca. V enem stolpcu so naloge, ki si jih zadam. Opravila, lepše rečeno projekti, ki jih želim izvesti.

Zraven si zapišem tudi razlog, zakaj si tega sploh želim.

  • Redno pisanje blogov. Naj mi letos uspelo napisati blog vsaj enkrat na  mesec . Tako zelo si želim deliti razmišljanje o jogi, kot načinu življenja. O čudovitih idejah starih na stotine ali tisoče let, ki so nam lahko v premislek. 

  • Video posnetki izvajanja jogijskih položajev. Moje prakse. Zato, ker JOGA tako zelo, zelo pomaga. Ker sem s svojo zgodbo tako dober primer. Ker sem se ponovno vstala iz tako hudo poškodovanega telesa. ZATO KER DELUJE/ VERJAMEM, ŽELIM DELITI Z VAMI.

  • Rada kuham! Oh, tako rada kuham. Vendar samo preverjene jedi. Letos bom vnesla v mojo kuhinjo nekaj svežine. Moja namera je skuhati enkrat mesečno povsem novo jed. Svoje kuharsko eksperimentiranje bom delila z vami. 

  • Izvedba KARMA JOGA dogodka. Ki ga sedaj že tradicionalno uspešno izvajamo v novembru. Vsi prispevki gredo za pomoč živalim. Delovanje v višje dobro in za skupnost.

 Namere, ki jih zapisujem v drugi stolpec so želje kako se želim počutiti ter kdo sem.

  • Postavljati materinstvo na prvo mesto.

  • Sprejemanje sebe. Sprejemati sebe takrat, ko sem pomirjena s seboj je enostavno. Sprejemati svoj nemir in tesnobo pa je veliko težje. 

  • Zaupanje vase! Zaupanje vase! Zaupanje vase!

  • Občutenje tiste izpolnjenosti, ki mi jo daje predajanje znanja joge. Prebujanje občutenja bogastva življenja v drugih. 

  • Ohranjanje zdravja.

 Namera je pomembna v vsem, kar počnemo v življenju. Jasnost uma in osredotočenost v naših dejavnostih nas spodbuja, da gremo naprej, da se približujemo svojim ciljem. Včasih je naš tempo počasen in enakomeren, včasih je hitrejši, včasih pa se tudi malce ustavimo. 

Kako slediti svoji nameri? 

Vsaka večja namera je skupek tistih manjših, vsakodnevnih, ki si jih postavimo zjutraj.

 1.   Kako naj najbolje krmarimo dan, ki je pred nami?

Ali se moramo držati danes kakšnega posebnega urnika? Ali imamo kakšne določene roke, ki jih moramo upoštevati? Ali pričakujemo kakšne zaplete? Pomembno je tudi zaznavanje svojega počutja ter ga upoštevati.

 2.   Katera je glavna namera za današnji dan?

Je to osebna, duhovna ali poslovno naravnana namera? Danes je morda povezana z delom, ki ga opravljamo, jutri bo s partnerskim odnosom.

 3.   Kako naj najbolje služimo sebi?

Imamo kakšne osebne potrebe, ki jih ignoriramo? Kaj lahko naredimo za svoje višje dobro? Kako lahko izločimo iz dneva to kar nam povzroča nepotreben stres? Kaj lahko naredimo zase, kar bo pozitivno vplivalo na celotni dan?

 4.   Kakšno energijo želimo vnesti v današnja dogajanja?

Zavedati se moramo, da smo mi tisti, ki smo odgovorni za energijo, ki jo prinašamo v vsak trenutek, v vsako interakcijo, v vsak prostor v katerega vstopimo. Nihče drug.

Morda je tisto, kar danes potrebujemo, osredotočena in usmerjena energija, s katero lahko dosežemo vse, kar je potrebno postoriti. Morda so pred nami težave, ki jih moramo razrešiti z umirjenostjo in potrpežljivostjo. Morda pa je tisto, kar potrebujemo za napredek v tem dnevu, sočutje in razumevanje.

 To so trenutki za razmislek, ki nas opominjajo na naše večje namere ter nam pomagajo, da ostajamo na pravi poti.

Če ohranimo svojo  namero v ospredju uma, bomo lažje reševali nedoslednosti v svojem vedenju.  Kot na primer “danes ne bom pretirano reagirala” ali “opomnila se bom na opazovanje dihanja, preden se bom odzvala na vprašanja, ki me frustrirajo” ali “predstavitev, ki je pred mano bom izpeljala z neomajnim samozaupanjem”. 

 Bodimo pozorni na svoje namere.