Zvezdno dogajanje v mesecu Aprilu - Oven

56308615_365207820749785_9154069342214684672_n.jpg

S prehodom Sonca v znamenje OVNA, ki se je zgodilo 20. marca, ob 22.58, je nastopilo novo astrološko leto. En krog se je zaključil, začel se je nov. Znamenje ovna predstavlja nove začetke in nove priložnosti. V naslednjih mesecih vam bom predstavila posamezna astrološka znamenja.

Običajno ljudje berejo horoskope tako, da preberejo samo zapis za znamenje, kjer imajo Sonce. Vendar je dosti bolj pomembno, v katerem znamenju je bila Luna, ko ste se rodili in še bolj pomembno, v katerem znamenju imate ascendent (najbolj vzhodna točka, v času vašega rojstva). Ker se ascendentno znamenje zamenja v približno 2 urah (ena znamenja še hitreje, druga še počasneje), nas veliko bolj zaznamuje. Prav tako tudi Luna, ki zamenja znamenje v približno 2 dneh in pol. Sonce izraža naše cilje, poti, našo željo po uveljavljanju. Ascendent izraža našo fizično pojavo, našo »zunanjo« osebnost, način kako nas vidijo drugi oz. kako se vedemo, kako se samouresničujemo. Z njim je pogojen »prvi vtis«, ki ga izražamo drugim. Luna pa predstavlja naš intimni, notranji svet – čustva, instinkte, občutek varnosti.   

Oven je kardinalno znamenje, ognjeno in pozitivno po polarnosti. Je zagnano, hitro se navduši, spodbuja in dviguje energijo. Vendar pa ni vedno vztrajno. Pripravljen je iskati rešitve in nove ideje. Je samoiniciativen, vedoželjen. Pogosto že korak naprej, pred drugimi. Vendar potrebuje ob sebi sodelavce, ki mu bodo z vztrajnostjo to pomagali realizirati. Radi imajo izzive. So tekmovalni, vendar iskreni, odkriti in pošteni. Zato so včasih lahko preveč kritični. Če se čutijo ogrožene, se hitro postavijo v bran. Želijo imeti vse pod nadzorom, zato lahko odreagirajo prehitro in brez pomisleka. Se hitro sprejo, a se tudi hitro umirijo. Običajno se postavljajo na prvo mesto, zato delujejo neposlušno in drzno. Naučiti se morajo upoštevati želje in čustva drugih. Ter nadzorovati svoje goreče čustveno izražanje.

Energijo Sonca v tem znamenju začutimo v naravi kot prebujajočo se pomlad. Rastline na novo poženejo stebla in liste. Rože in drevesa zacvetijo. Živali se prebudijo iz zimskega spanja, pripravljajo si nova domovanja in poskrbijo za nadaljevanje svoje vrste. Narava je v novem pričakovanju. Tako kot mi. Narava in svet okoli nas odražata naš notranji svet.

V sredo, 20. aprila, ob 10.55, bo Sonce vstopilo v znamenje Bika. 

Kaj pa drugi vplivi v tem mesecu? V petek, 5. 4. bo nastopil mlaj v znamenju Ovna. Proti koncu tega tedna bomo predvsem zaključevali. Poskusimo opraviti naloge do petka, ko bo nastopil mlaj in bodo popoldanske energije manj primerne za pomembna opravila. Pretile nam bodo blokade. Zato si bo ta dan najbolje vzeti počitek. Če pa nas bo energija ovna, kljub mlaju, vlekla v akcijo pa lahko pospravimo in počistimo, da bomo imeli prost vikend, ki bo na splošno prijaznejši. Vendar previdno. Čez štirinajst dni, v petek, 19. aprila se bo dovršila polna luna, ob 13.12. Takrat bo energija naraščala in v začetku tedna (pred polno luno) bomo lahko postorili veliko. Energije nas bodo vodile, da postorimo to in ono.

V dneh okoli polne lune previdno predvsem v odnosih, v sodelovanju z drugimi. Mnenja se bodo razlikovala, a raje počakajmo, ko bodo energije za skupinsko delo in usklajevanja v paru bolj prijazne. Bodimo previdni v okoljih, ki so potencialno nevarna. Globalno gledano bo mesec težaven, ker bodo aktivirane energije sončnega mrka, ki je nastopil julija 2018. Vpliv se bo odražal kot zaostrovanje, omejevanje, nadzorovanje in ohlajanje. To se lahko pokaže v odnosih med državami in vremenu. Večja pa je tudi verjetnost nesreč in neprijetnih dogodkov.

 
urska-kozmus-krog.png

Urška Kozmus, DAstrolAS

Ena od mojih življenjskih poti je spoznavanje joge. Prinaša mi nova spoznanja o meni, o svetu in povezanosti vsega z vsem. Zame ni naključij. Vse kar se nam je in se nam še bo zgodilo, je z nekim namenom. Z namenom, da osebnostno rastemo in se razvijamo na višje nivoje.

AstroKlubLUNA 

Urška Kozmus

Ena od mojih življenjskih poti je spoznavanje joge. Prinaša mi nova spoznanja o meni, o svetu in povezanosti vsega z vsem. Zame ni naključij. Vse kar se nam je in se nam še bo zgodilo, je z nekim namenom. Z namenom, da osebnostno rastemo in se razvijamo na višje nivoje.