Zvezdno dogajanje v mesecu Marcu

53017997_367552007418072_8597668586854547456_n.jpg

Mesec marec bosta zaznamovala dva pomembna astrološka pojava.

Prvo takšno dogajanje bo retrogradno gibanje Merkurja, ki se bo začelo 5. marca in bo trajalo vse do 29. marca, v znamenju Rib. Oba dva dneva – začetek in konec retrogradnega gibanja sta zelo občutljiva dneva, tudi že par dni prej in po tem, ko se Merkur navidezno ustavi na svoji poti. Stopinji, ko Merkur prične svojo retrogradno pot in ko se obrača nazaj v direktno smer, imenujemo postaji. Če nastopita na stopinjah, ki imajo pomembne povezave v naših rojstnih kartah, to še posebej občutimo.

Retrogradno gibanje Merkurja je le navidezno gibanje planeta po svoji orbiti nazaj, z vidika nas opazovalcev na Zemlji. Vendar ima na nas močan vpliv. Planet Merkur upravlja z naslednjimi področji: promet, komunikacija, trgovina, učenje, knjige, podatki, dokumenti, ključi, računalniki, telefoni, internet, omrežja, prenosi, pisanje, govor, misli, mediji, javno obveščanje, avtomobili, kolesa in ostala prevozna sredstva, itd. S toliko stvarmi, ki so nam v življenju potrebni (promet, komunikacija, pošta, itd.), da lahko zlahka občutimo njegov vpliv, na čisto praktični ravni.

Na teh področjih, ki sem jih naštela rado pride do zamud, pomot, tiskarskih napak, lahko izgubimo in iščemo kaj (še zlasti ključe), pogostejše so nesreče v prometu, pogostejša so prikrivanja in laži. Rado se zgodi, da povezave in prenosi ne stečejo kot bi si želeli, da se izgubi pošta, da se povezave kar ustavijo in internet ne dela, itd. Zaradi nepazljivosti in nepozornosti nam uidejo številke, napačno seštejemo ali odštejemo, spuščamo črke, ne najdemo prave besede. Ni pa vse tako slabo, kadar gre Merkur nazaj.

Čas je dober, da odpremo in damo na plano kakšne stare načrte in projekte, oživimo delo iz preteklosti, poiščemo podatke, naredimo inventuro, pregledamo stare zaboje in škatle na podstrešju, popravimo zadeve, gremo na dopust, se poglobimo vase, itd. V tem času lahko naletimo na ugodno ceno artikla, ki si ga že nekaj časa želimo. Medtem ko tehničnih zadev in naprav ter prevoznih sredstev pa v tem času raje ne kupujmo. Pogosto se zgodi, da niso takšne kvalitete kot bi pričakovali. Lahko gre za napake, poškodbe, pogosto moramo kaj reklamirati. Čas, ki prihaja ni ugoden za začetke. Bolj primerno je, da odprte zadeve pregledamo, naredimo revizijo. Vse, kar morate v tem času opraviti in je neizogibno, to storite z dvakratno mero previdnosti.

Svet se vrti naprej in nimamo vsi možnosti, da bi se odpravili na počitnice in daljši odklop, za kar je čas retrogradnega Merkurja v Ribah zelo primeren. Vseeno pa si vsak dan namenimo malo več časa zase in se poglobimo vase. Pa naj bo to sprehod v gozd, nekje ob vodi, meditirajmo, ukvarjajmo se z jogo, plavajmo, berimo, poglejmo dober film, poslušajmo dobro glasbo, oživimo nazaj svoj hobi. To bo čas, ko se bo marsikomu prebudila intuicija, prisluhnimo ji. 

Drugi pomemben astrološki pojav tega meseca pa je prehod Sonca v znamenje Ovna, ko nastopi enakonočje, pomlad in novo astrološko leto. Sonce bo prestopilo v znamenje Ovna 20. marca ob 22:58. Želim vam prijetno pomlad.  

 
urska-kozmus-krog.png

Urška Kozmus, DAstrolAS

Ena od mojih življenjskih poti je spoznavanje joge. Prinaša mi nova spoznanja o meni, o svetu in povezanosti vsega z vsem. Zame ni naključij. Vse kar se nam je in se nam še bo zgodilo, je z nekim namenom. Z namenom, da osebnostno rastemo in se razvijamo na višje nivoje.

AstroKlubLUNA 

Urška Kozmus

Ena od mojih življenjskih poti je spoznavanje joge. Prinaša mi nova spoznanja o meni, o svetu in povezanosti vsega z vsem. Zame ni naključij. Vse kar se nam je in se nam še bo zgodilo, je z nekim namenom. Z namenom, da osebnostno rastemo in se razvijamo na višje nivoje.