Zvezdno dogajanje v mesecu Januarju

49728024_224573808493802_5239891420021522432_n.jpg

Letos so se nam prazniki tako lepo razporedili čez teden, da si je marsikdo podaljšal počitnice do 6. 1., ko nas je zvezdno dogajanje kar močno prizemljilo in spravilo v rutiniran vsak dan, ko je potrebno postoriti to in ono, ko ni več časa za sanjarjenje in ko marsikdo s cmokom v grlu ugotavlja, da zdaj je pa konec tistega časa, ko smo si v krogu družine in prijateljev lahko ponudili malo več časa, obudili spomine, naredili načrte za naprej, se srečali po zelo dolgem času in ko se zavedamo, da v tem hitrem tempu življenja, spet ne bomo imeli časa, da bi si vzeli prost trenutek in odšli na sproščen sprehod čez mesto. 

6. januarja 2019 se je dovršil delni sončni mrk v znamenju Kozoroga. Mrki so močne sile, ki pustijo izrazit pečat v prostoru in času. Če se zgodijo na stopinjah, ki so povezane s točkami v naših natalnih kartah, nam lahko močno razburkajo tok življenja. Lahko v pozitivnem ali v negativnem smislu, odvisno od aspektov, ki jih dovršijo. Sicer pa jih vsi občutimo in njihove vplive opazimo preko globalnega dogajanja. Mrki delujejo že mesece pred dovršitvijo in še nekaj mesecev po dovršitvi, kar je odvisno od intenzitete nebesnega pojava. Januarski delni sončni mrk je ohladil ozračje pa tudi odnose in v delih sveta, na katere je imel večji vpliv, prinesel veliko snega ali zidove.  

Kozorog je zemeljsko znamenje z nogami trdno na tleh. Zaveda se svoje odgovornosti in ve, da mora dobro poprijeti za delo, če želi, da se mu uresničijo želje. Tako nas je v prvi »pravi« delovni januarski teden popeljala konjunkcija lune in sonca. Čas, kljub mrku v obliki mlaja (nov lunin cikel), ki predstavlja nove začetke, ni primeren za uvajanje večjih novosti. Nas pa energije spodbujajo k večji samodisciplini in trdemu delu, zato poskusite uresničiti novoletne zaobljube.   

Najmočneje čutijo vpliv delnega sončnega mrka tisti, ki imajo pomembne točke in osebne planete v znamenjih Kozoroga, Raka, Tehtnice in Ovne. Življenje je včasih ostro do nas, vendar se vsak dogodek zgodi z namenom in nam da možnost, da se iz njega nekaj naučimo. Ko smo se rodili, nam je bila »dana« določena energija, ki jo je zaznamoval tisti čas in ki določa, skozi kakšne izzive bomo potovali skozi življenje. Ne glede na to, kaj se nam zgodi ali dogaja, smo skozi naša življenja, bogatejši za nove izkušnje. Morda v tistem trenutku ali daljšem obdobju tega ne občutimo tako, vendar s časoma dobivamo bolj jasno sliko. Ne bojte se teme, kajti tema je razlog, zaradi katere uvidimo luč.  

V tem mesecu bomo imeli še en mrk, in sicer bodo takrat v ospredju lunine energije, saj se bo v ponedeljek, 21. januarja dovršil popolni lunin mrk v znamenju Leva. Najmočneje ga bodo občutili tisti, ki imajo pomembne točke in osebne planete na začetnih stopinjah Leva, Vodnarja, Bika ali Škorpijona. Že od 18. januarja lahko naletimo na kakšne blokade in prepreke. Ta mrk bo ob delovanju drugih vplivov  prinesel otoplitve tako v ozračju kot v odnosih. Nakazuje tudi večjo moč žensk. Zdaj je priložnost, da stopimo v ospredje in pokažemo, kaj zmoremo.

Ta mrk nas bo morda spodbudil, da naredimo večjo čistko med našimi podatki in dokumenti. Vendar previdno, da ne bomo kaj odvrgli, za kar nam bo kasneje žal. Mrk bodo spremljale energije, zaradi katerih smo lahko bolj naivni in zaupljivi. Pa naj bo to na individualni ali kolektivni ravni. Zato bodimo previdni, da nas ne zanesejo pretirano romantična čustva in fantaziranja. Zagotovo ne bodo povsem realna.

Če se moramo o čem odločiti, počakajmo nekaj dni, da bomo imeli bolj trezno glavo. Zaradi težkega aspekta med Marsom in Saturnom je povečana nevarnost nesreč, zaradi prehitrega odzivanja. Mars je energičen in rad hiti, Saturn pa je skala, prepreka, ki ga ustavi. Zato bodimo pazljivi vse do 27. januarja. 23. januarja pa tudi previdno v prometu in komunikaciji, saj so energije takšne, da nas delajo nervozne. Pazljivo shranjujmo podatke. 

Dan po luninem mrku se bo na nebu zgodila konjunkcija Venere in Jupitra. To je zelo lep in prijeten aspekt, ki ga bomo  občutili na različne načine, v skladu z našo energijo.  Nekdo se bo morda odločil za potovanje, rezerviral karte, drugi bo deležen finančnega priliva, tretji bo uspešno opravil izpit ali bo imel več veselja do učenja, četrti se bo zaljubil, peti bo uspešen v pravdnih zadevah, šesti bo našel dobro knjigo, sedmi bo napisal pesem, osmi bo morda te energije občutil preko nasmeha neznanca ali bo morda prebral dober članek v časopisu, deveti pa bo uzrl prelep razgled na sprehodu. Veliko je teh možnosti. Odvisno od tega, kako dogajanja, ki se trenutno odvijajo na nebu, vplivajo na naš natalni položaj planetov.

Urška Kozmus, DAstrolAS

 

Urška Kozmus

Ena od mojih življenjskih poti je spoznavanje joge. Prinaša mi nova spoznanja o meni, o svetu in povezanosti vsega z vsem. Zame ni naključij. Vse kar se nam je in se nam še bo zgodilo, je z nekim namenom. Z namenom, da osebnostno rastemo in se razvijamo na višje nivoje.