Masala čaj

Benefits-of-Masala-Tea.jpg

To je zame bogastvo okusa, užitek in ritual. Vse v enem.

Ne pripravljam ga vsaki dan. Pripravljam ga, ko želim dati trenutku še en, dodatni, bolj izpopolnjen pomen. Ko želim, da trenutek zadiši. Če me razumete.

Ponuja varno zavetje in udobje, hkrati pa deluje poživljajoče in sproščujoče.

Ko sem ga prvič okusila, sem vedela, da ga bom tudi sama zelo kmalu pripravila.

Naslednje dni sem mrzlično iskala naokrog sestavine. Za katere pač želim, da so preverjenega izvora.

Priprava masala čaja je ritual. Je dišeča meditacija. 

Naslednjič, ko povabite na obisk prijateljico jo presenetite z njim. 

 Moje sestavine (za dve skodelici):

  • skodelica vode,

  • skodelica rastlinskega mleka (meni je daleč najljubše lešnikovo),

  • zvrhana žlička črnega čaja,

  • 5 rezin svežega ingverja,

  • zvezdasti janež (1 ali 2 zvezdici),

  • kardamom v zrnju (4 zrna, ki jih na grobo razdrobim v možnarju),

  • cimetova palčka,

  • košček vanilijeve palčke,

  • trsni sladkor (ena žlička),

  • po želji ščepec kajenskega popra.

 Priprava:

Medtem, ko se zagreva voda, že dodam koščke ingverja. Ostale začimbe dodam v vrelo vodo in pustim, da vreje 5 minut. Zmanjšam temperaturo in dodam žličko črnega čaja ter mleko. Na nižji temperaturi počasi mešam še 4-5 minut.

Čaj skozi cedilko nalijem v skodelici.

Uživam. Zadovoljna v trenutku in omamnem vonju kuhinje.