Veganska musaka

Untitled-187_600_770_84_int_c1.jpg

Preprosto in okusno! Postala je ena izmed naših najljubših jedi.

Smo v obdobju musake.

To kar mi je zelo všeč je, da lahko porabimo ostanke sezonske zelenjave, ki se najde v hladilniku.

Moje sestavine:

  • krompir,
  • bučke,
  • čebula (super je, če imamo na voljo mlado čebulico),
  • peteršilj,
  • paradižnikova omaka (v sezoni paradižnika naj bo svež. V družbi z baziliko.),
  • pšenični drobljenec (bio trgovine),
  •  olivno olje,
  • začimbe (skoraj vse kar mi pride pod roke: sol, kajenski poper, kumina, kurkuma, zelišča, koriander).

Priprava:

Na rezine narežem krompir. Mladega ne lupim. Naoljim pekač ter ga prekrijem s spodnjo plastjo krompirja. Naslednja plast so na rezine narezane bučke. Nato potresem preko vsega pšenični drobljenec in začimbe. Prelijem s paradižnikovo omako.

Sledi zgornja plast krompirja, ki jo še pokapam z oljem.

Na to potresem sveži peteršilj. V pečico in počakam, da se lepo zapeče.

Lahko pa bi na vrh dodala veganski sir za pice.

Namig za zraven:

  • Solata.
  • Kozarec vina in glasba.

Bon appetit!